Metoda recomandată de un neurolog pentru a împiedica declinul mental după o anumită vârstă: este la îndemâna oricui

Metoda recomandată de un neurolog pentru a împiedica declinul mental după o anumită vârstă: este la îndemâna oricui

Un neurolog a descoperit metoda prin care poate împiedica declinul mental

După numeroase studii, un neurolog britanic a decoperit metoda prin care poate fi împiedicat declinul mental. La îndemâna oricui, acesta sporeşte serotonina şi dopamina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a ajuta oamenii să îmbătrânească frumos şi să îşi păstreze capacităţile cognitive, neurologul Wendy Suzuki a dezvoltat un antrenament personalizat pentru menţinerea sănătăţii creierului, scrie BusinessInsider.  Când a început să lucreze în sala de sport, Suzuki a observat că exerciţiul fizic o ajută să se concentreze şi o fac să se simtă mai fericită. Aceste schimbări au determinat-o să-şi concentreze atenţia asupta efectelor mişcării fizice asupra psihicului uman.

Studiile realizate au arătat că toate tipurile de antrenament, de la exerciţiile de aerobic pentru stimularea ritmului cardiac, până la cele cu haltere sau meditaţie, fiecare dintre acestea pot fi de mare ajutor în diferite situaţii.

Neurologul susţine că mişcarea i-a transformat creierul

Suzuki, care are un laborator de studiu al memoriei şi dezbvoltării neuronale, susţine că a observat cum endorfinele produse în timpul antrenamentelor îi îmbunătăţesc starea de spirit şi îi dau mai multă energie. „Exerciţiul fizic este cel mai bun lucru pe care îl puteţi face pentru creierul dumneavoastră“, a spus neurologul, amintind că prin mişcare sunt sporite substanţele chimice din creier, cum ar fi serotonina şi dopamina.

Alte studii au arătat că antrenamentele aerobice pot împiedica declinul mental ce apare după o anumită vârstă  şi pot ajuta la recuperarea leziunilor cerebrale traumatice. Pe măsură ce îmbătrânim, cortexul prefrontal şi hipocampul se degradează, însă neurologul este de părere că acest declin cognitiv ar putea fi redus printr-un program special de exerciţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: