Gelul de duş, răsfăţul tău parfumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara, transpirăm mai mult, iar pielea îşi modifică pH-ul. Suntem tentate să ne „răsplătim“ de mai multe ori cu plăcerea duşului. Dermatologii nu recomandă mai mult de două duşuri zilnice. Explicaţia: pielea degresată excesiv se deshidratează într-un ritm rapid.

Dacă nu ştiai, află că cea mai indicată perioadă în care să-ţi faci duş este dimineaţa. Acest mic şi aparent banal gest de îngrijire, pe lângă evidentul rol igienic, mai are şi meritul de a creşte tonusul şi a stimula activitatea hormonală a întregului organism. Specialiştii în domeniul frumuseţii recomandă ca, în timpul sezonului călduros, duşurile să se menţină cât mai scurte şi, mai ales, să nu fie foarte calde.

Apa caldă înlătură tot sebumul adunat la suprafaţa pielii. Chiar dacă uneori este inestetic, filmul hidrolipidic, în limbajul de specialitate, are un rol protector. Prin urmare, dacă apelezi la mai mult de două duşuri pe zi, pielea riscă, în primă fază să se deshidrateze şi apoi
să-şi piardă tonusul, strălucirea şi elasticitatea.

Din secretele gelului de duş

Desigur, un lucru foarte important în cadrul acestui mic ritual cotidian este gelul de duş. Dacă pielea te strânge după ce ţi-ai făcut duşul, înseamnă că produsul de curăţare este mult prea agresiv şi degresează în exces pielea.

Mai ales dacă pielea ta este deja uscată constitutiv ai nevoie de un gel de duş dermato-cosmetic, selectat cu grijă din rafturile farmaciilor. De obicei produsele de curăţare adresate pielii deshidratate sau cremele de duş sunt compuse din o treime lapte nutritiv, compensând astfel efectul deshidratant al apei calcaroase. Pe lângă o bază de spălare delicată, loţiunile de duş dermato-cosmetice mai conţin agenţi de hidratare precum glicerina sau extractul de lipide.

Chiar şi când vine vorba de pielea corpului, săpunul este un subiect tabu. Cel mai bine ar fi ca acest produs clasic de igienă să fie înlăturat în favoarea gelului de duş. Majoritatea gelurilor de duş conţin glicerină şi au un pH apropiat de cel al pielii. Aceste produse cosmetice nu „deranjează" celulele epidermei şi nici nu usucă pielea, aşa cum se întâmplă în cazul săpunurilor alcaline.

Chiar şi gelul de duş trebuie folosit cu moderaţie, dacă nu chiar cu zgârcenie. Cantitatea folosită la un duş nu trebuie să depăşească mărimea unei alune. Asta dacă vrei să-l poţi îndepărta uşor, să nu rămână în pliurile pielii şi, în cel mai rău caz, să nu producă iritaţii.

Experienţe aromatice şi energizante

Când cumperi un gel de duş te poţi orienta şi după uleiurile naturale şi extractele de fructe pe care le conţine. Aceste ingrediente au rolul de a răsfăţa pielea printr-un efect de regenerare şi împrospătare. Extractele de fructe şi din diverse legume şi plante acţionează împotriva radicalilor liberi de la nivelul pielii, influenţând astfel metabolismul celular.

Uleiurile naturale din gelurile de duş au un rol important în refacerea barierei de protecţie naturală a pielii. Acidul ascorbic (vitamina C) neutralizează radicalii liberi din straturile superficiale ale pielii în timp ce vitamina E încetineşte procesul natural de îmbătrânire. Vitamina A stimulează regenerarea celulelor din care este alcătuită pielea.

*Pagini realizate în colaborare cu machiajul.ro

„Aplicarea aromelor în straturi"

Duşul, acest banal gest de îngrijire, se poate transforma într-unul de înfrumuseţare şi seducţie. Când ai o întâlnire, la orele târzii ale serii, apelează la un gel de duş din gama parfumului tău preferat.

Completează efectul aromatic folosind apoi loţiunea de corp din aceeaşi gamă şi finalizează chiar cu aplicarea parfumului respectiv. Este ceea ce specialiştii în parfumerie numesc „aplicarea aromelor în straturi". Astfel, mireasma preferată va dăinui ore îndelungate chiar datorită gelului de duş, micul tău secret parfumat. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite