FOTO Povestea lui Claudette: soţ, tată, bunic şi damă de companie

FOTO Povestea lui Claudette: soţ, tată, bunic şi damă de companie

FOTO Huffington Post

Seara, Claudette este damă de companie, iar ziua redevine soţul şi tatăl de care familia are nevoie. Fostul ciclist premiat a devenit subiectul unui proiect fotografic, intitulat „La vie en rose”, care arată cum o prostituată hermafrodită poate fi fericită, sfidând orice principiu sau normă morală a societăţii de astăzi.

„Prefer să-mi vând dosul decât sufletul. Este mult mai greu, dar şi mai curat”, i-a spus Claudette fotografei Malika Gaudin Delrieu, la puţin timp după ce s-au cunoscut. 
 
Delrieu s-a îndrăgostit pe loc de povestea fostului ciclist premiat, aşa că a decis să o transforme într-un documentar fotografic. 
 
Imaginile înfăţişează momentele contrastante din viaţa damei de companie, în care aceasta îşi schimbă rolurile. 
 
Proiectul „La vie en rose” a născut cele mai contrastante reacţii din partea publicului, devenind subiect de dezbatere naţională în Elveţia. 
 
 
Căsătorit de 52 de ani cu Andrée, mama celor trei copii ai săi, Claudette a ajuns să ducă o viaţă relativ normală. Născut hermafrodit, cu ambele organe genitale, părinţii săi i-au atribuit o identitate masculină de când s-a născut, în 1937, în Elveţia. În acea perioadă, copiii născuţi băieţi beneficiau de mai multe avantaje. De-a lungul vieţii sale, sexul a jucat un rol important în identitatea lui Claudette, chiar dacă nu s-a lăsat definită de el. 
 
 
„Nu m-am simţit niciodată rău pentru că sunt hermafrodit, alţii au avut o problemă cu asta, nu eu. Toată viaţa m-am simţit ca o femeie şi am trăit asemenea uneia. Am sexul îngerilor, de ce mi-ar fi ruşine?”, spune Claudette. 
 
Claudette a apelat la prostituţie pentru „a se juca cu posibilităţile şi ramificaţiile rolurilor sexelor”, după cum explică. „Prostituţia devine sursa încrederii de sine. Pentru că oamenii văd în prostituate feminitatea supremă, asumată cu fericire şi un sentiment de eliberare”, spune aceasta. 
 
 
Deşi identitatea sa neconvenţionaşă şi profesia sa sunt asociate, deseori, cu traume şi ruşini, Claudette îşi asumă cu mândrie toate aspectele vieţii ei. 
 
„Refuză sentimentul de milă provocat de cei care sunt inconfortabili cu cine este ea, Claudette are genul acela de voluptate pe care doar oamenii care se respectă îl au. Şi-a creat o viaţă ieşită din comun, dar aşa cum a simţit ea, cu muncă, familie, amintiri şi dragoste”, spune fotografa. 
 
 
„Trăieşte o viaţă fericită şi coerentă, în timp ce neagă nişte fundamente morale”, adaugă Delrieu.
 
Acum 52 de ani, s-a căsătorit cu dragostea vieţii ei, Andrée, care a iubit-o mereu pentru cine este. Împreună au trei copii, dar şi nepoţi. 
 
 
„M-am născut cu organe genitale feminine, dar şi masculine, aşa că la naştere, nu au ştiut ce sunt. Dar părinţii mei m-au lăsat să-mi aleg identitatea, deşi m-au declarat băiat la naştere”, explică Claudette. 
 
Pe lângă factorii şocanţi ai vieţii sale, există şi aspecte considerate normale de către societate. Împătimită a ciclismului, Claudette încă mai participă la competiţii, pe care le şi câştigă, mândrindu-se cu timpuri record obţinute de-a lungul anilor. 
 
 
„Multe prostituate se satură de această meserie după câţiva ani. Cei care rămân cel mai mult sunt tocmai cei cu diferite identităţi sexuale, transsexuali şi hermafrodiţi. Privirea bărbaţilor este ca o confirmare primită asupra identităţii sexuale alese”, scrie huffingtonpost.com.
 
 
„Satisfacţia muncii bine făcute este incomparabilă, cel puţin în prostituţie. Când un client este fericit, şi eu sunt fericită. Este muncă socială, cum poate nega cineva utilitatea noastră, când noi facem oamenii fericiţi?”, întreabă Claudette. 
 
 
Citeşte şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: