Femeile care vorbesc despre greutate, mai puţin populare printre prietene

Femeile care vorbesc despre greutate, mai puţin populare printre prietene

FOTO Shutterstock

Femeile care sunt critice cu propria greutate sunt mult mai puţin plăcute decât cele supraponderale care sunt mulţumite cu felul în care arată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentantele sexului frumos care se dedau la discuţii despre greutate, dar mai ales, propria greutate, lansând critici şi remarci dure în orice privinţă ce are legătură cu obiceiurile alimentare, sport sau imaginea lor sunt mult mai puţin populare, potrivit „The Daily Mail”. 

În acelaşi timp, cele care sunt într-adevăr supraponderale, dar glumesc pe această temă şi sunt relaxate în privinţa imaginii lor, sunt mult mai plăcute de ceilalţi.

Este populară teoria potrivit căreia dialogurile cu tentă peiorativă la adresa siluetei ajută femeile să socializeze între ele, dar acest studiu nou demonstrează că se obţine rezultatul opus.

Laboratorul de Disfuncţii alimentare de la Universitatea Notre Dame, din Indiana, a rugat femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, să studieze reacţiile altor femei care se uitau la poze cu cele dintâi. Femeile care se uitau la poză şi vorbeau despre siluetă, indiferent că erau sau nu supraponderale, au fost mult mai puţin plăcute de cele care le studiau reacţiile. În schimb, cele supraponderale care au lansat comentarii pozitive despre propriul corp au fost mult mai populare.

„Chiar dacă discuţiile despre grăsime, siluetă, kilograme fac parte din conversaţiile noastre zilnice, nu înseamnă că sunt şi inofensive. Pot fi asociate, sau chiar cauza, nemulţumiri în privinţa corpului, ceea ce este un risc major pentru tulburări alimentare”, a spus Alexandra Corning, co-autoare a studiului.

Multă lume crede în teoria potrivit căreia astfel de discuţii ajută la motivarea celuilalt de a lua măsuri imediate şi că astfel de confesiuni, rostite franc, întăresc relaţia de prietenie.
„Acest studiu este important pentru că măreşte gradul de conştientizare în această situaţie. Femeile percep cu totul altfel acest tip de discuţie dojenitoare”, a adăugat Corning. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările