Cum arată cel mai mare superiaht din lume şi ce servicii le sunt oferite clienţilor

Cum arată cel mai
mare superiaht din lume şi ce servicii le sunt oferite clienţilor

Superiahtul Imara. FOTO: MotionCodeBlue/BNPS

Cu o lungime de aproape 300 de metri şi numeroase facilităţi destinate celor mai bogaţi oameni ai lumii, Imara este un superiaht de două ori mai mare decât următoarea navă cu profil asemănător, Azzam, deţinută de familia regală din Abu Dhabi, potrivit „Daily Mail”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul superiaht ca mărime este numit Imara, un nume care are la bază cuvântul în limba arabă pentru „emirat”. Cu cei peste 300 de metri, superiahtul are nevoie, în mod normal, de aproape 60 de tone de combustibil pe zi

Un asemenea consum are şi un petrolier Suezmax. Pentru a face un plin al acestui tip de navă, trebuie să fii milionar.

Când vine vorba de competiţia pentru realizarea de superiahturi, „mărimea este totul”, potrivit celor de la „Daily Mail”.


Superiahtul Imara. FOTO: MotionCodeBlue/BNPS

Imara are 11 punţi,  loc pentru cinci elicoptere sau mini-cascade şi locuri asemănătoare unor mini-pârtii de schi.

Întregul iaht, care a fost vopsit în alb şi auriu, poate fi vizitat prin intermediul unui BMW 13 pentru un tur mai rapid.

Designul noului iaht a fost conceput de o firmă austriacă denumită Motion Code Blue. Imara este adresat celor cu suficientă putere financiară, care vor să-şi petreacă vacanţele pe un iaht care seamănă cu un petrolier, dacă ţinem cont de dimensiuni.


Superiahtul Imara. FOTO: MotionCodeBlue/BNPS

La bord mai pot fi găsite camere speciale pentru VIP-uri, chiar dacă pentru a-ţi petrece o vacanţă pe o asemenea navă sigur trebuie să fii miliardar, pentru invitaţi, o sală de concert, bibliotecă şi birouri pentru cei care vor să-şi continue afacerile şi în perioadele destinate relaxării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările