VIDEO Cele mai frumoase feline se întrec în acest week-end la expoziţia SofistiCAT: iubitorii de animale pot adopta pisici vaccinate şi sterilizate

VIDEO Cele mai frumoase feline
se întrec în acest week-end la expoziţia SofistiCAT: iubitorii de animale pot
adopta pisici
vaccinate şi sterilizate

Ediţia de primavară SofistiCAT reuneşte 250 dintre cele mai frumoase feline din diferite ţări. FOTO David Muntean

Peste 250 de pisici din toate colţurile lumii pot fi admirate la Expoziţia Internaţională Felina de Primavară – SofistiCAT, care are loc în zilele de 1-2 aprilie, la Pavilionul C 6 din complexul Romexpo, Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ediţia de primavară SofistiCAT reuneşte 250 dintre cele mai frumoase feline din diferite ţări. Premiate pentru calităţile lor estetice, exemplarele fac parte din 4 categorii de rase omologate de  către Federaţia Internaţională Felină.

Prin faţa prestigiosului juriu internaţional vor defila superbe exemplare de pisici din rasele: Persană, Exotică, Maine Coon, Norvegiană de Padure, Siberiană, Ragdoll, Angora Turcească, Sacră de Birmania, Bengaleză, British Shorthair, British Longhair, Abysiniana, Chartreaux, Devon Rex, Don Sphynx, Albastru de Rusia, Burma, Singapura, Sphynx, Orientala şi Siameză.

Una din cele mai frumoase pisici din lume, prezentă la expoziţie

„Avem participanţi din Italia, Germania, Bulgaria, Franţa sau Slovenia. Piesa de rezistenţă este un Ragdoll, care vine tocmai din Italia şi a fost desemnată «Mediterranean Winner », deci una din cele mai frumoase pisici ale lumii. Şi participantele din România sunt pisici foarte frumoase.  Există standarde, şi cu cât se apropie mai mult de acestea, fiecare pisică obţine puncte pentru cap, corp, coadă sau atitudine“, ne-a spus Candice Dragotă, preşedintele Asociaţiei Feline SofistiCAT, organizatorul evenimentului.

Psicile Sphynx, o rasă extrem de iubitoare

Prezent la expoziţie, bucureşteanul Pae Victor, stăpânul unei frumoase pisici Don Sphynx, ne-a spus cum a ajuns să se îndrăgostească de această rasă. „Într-o ediţie trecută a expoziţiei «SofistiCAT» o crescătoare de pisici din Bulgaria care ne-a povestit cât pot fi de iubitoare pisicile din rasa Sphynx. Neavând blană, este dependentă de mângâieri, de ţinut în braţe. Când este rece, îi pui la dispoziţie o pătură şi se duce singur să se bage sub ea. Altfel, o pisică fără păr nu necesită decât o simplă spălare, deoarece pielea secretă un sebum pentru a suplini blana, care trebuie din când în când îndepărtat. Este foarte cuminte şi iubitoare“, a spus acesta.

Concursul presupune mai multe runde de evaluare la mesele de arbitraj. Valoarea maximă a punctajului, pe care pisica îl poate primi la arbitraj, este de 100 de puncte. Dacă o pisică nu întruneşte în totalitate standardul rasei respective, se va scădea pentru fiecare defect un număr de puncte din total.

Expoziţia, deschisa între orele 10-18, are ca punct culminant festivitatea de premiere, numită „Best in Show“, cele mai frumoase pisici urmând a fi premiate cu hrană şi accesorii speciale.

Produse şi accesorii la preţuri promoţionale

În cadrul evenimentului sunt disponibile, la preţuri promoţionale, produse şi accesorii destinate atât pisicilor (hrană, igienă, joacă), cât şi iubitorilor acestora (bijuterii, tricouri, poşete, face-painting).

De asemenea, vizitatorii vor putea participa la o tombolă specială, având ca premii centre de joacă pentru pisici.


Iubitorii de animale pot adopta pisici vaccinate şi sterilizate

Ca de fiecare dată, în cele doua zile ale expozitiei se desfasură şi campania „Arată că îţi pasă”, în cadrul căreia se vor strânge donaţii (în bani sau hrană) pentru animalele din adăposturi. Organizaţiile pentru protecţia animalelor vor aduce pisici vaccinate şi sterilizate, spre adopţie.

Pretul unui bilet este de 10 lei, pensionarii plătesc un preţ redus de 5 lei, iar copiii mai mici de 12 ani au acces gratuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: