Ce joc celebru poate întineri creierul cu până la 10 ani, îmbunătăţind memoria şi nivelul de atenţie

Ce joc celebru poate întineri creierul cu până la 10 ani,
îmbunătăţind memoria şi nivelul de atenţie

Ce joc celebru poate întineri creierul cu până la 10 ani, îmbunătăţind memoria şi nivelul de atenţie

Cercetătorii din Londra susţin că au găsit metoda care poate întineri creierul cu până la zece ani. Aceasta este accesibilă oricui şi a fost tema mai multor cercetări în ultimii ani.

Sudoku ar putea întârzia îmbătrânirea creierului cu opt până la zece ani, cel puţin asta sugerează un studiu pe aproape 20.000 de persoane, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Londra.

„Am constatat că oamenii care obişnuiesc să completeze Sudoku au o mai bună performanţa atunci când vine vorba de memorie, atenţie şi raţionament“, spune Dr. Anne Corbett, unul dintre coordonatorii studiului.

„Îmbunătăţirile rezultatelor sunt evidente în ceea ce priveşte viteza şi acurateţea memoriei lor. În unele cazuri, ameliorarea a fost foarte evidentă, testele noastre evidenţiind o întinerire a creierului chiar cu 8-10 ani. Nu putem spune că reduce riscul de demenţă, dar cercetarea noastră susţine studiile anterioare conform cărora realizarea puzzle-urilor şi rezolvarea de Sudoku menţin mai mult timp buna funcţionare a creierului“, spune Corbett.

„Din păcate, această metodă nu garantează prevenirea demenţei. Neavând nimic care să vindece această boală, prevenţia este esenţială. Există şi alte modalităţi prin care putem reduce riscurile, esenţiale fiind dieta echilibrată, evitarea fumatului şi a consumului de alcool“, spune Dr. James Pickett, de la Centrul de Cercetare a bolii Alzheimer din Marea Britanie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările