Autobronzantele favorizează apariția diabetului

Autobronzantele favorizează apariția diabetului

Autobronzantele conțin ftalați, care favorizează apariția diabetului

O substanță chimică care se găsește în produse de uz casnic și în cosmetice, precum autobronzantele, poate duce la apariția diabetului, arată un studiu apărut în jurnalul „Diabetes Care".

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cercetarea sugerează că expunerea la un grup de substanţe chimice numite ftalaţi este asociată cu diabetul de tip 2. Cercetătorii susţin că, odată ce substanţa chimică a fost metabolizată în organism, aceasta poate creşte riscul de diabet, afectând modul în care insulina este procesată", a declarat dr. Andrew Li, reprezentant medical la Bupa Health şi Wellbeing Marea Britanie.
Oamenii de ștință au urmărit expunerea la patru tipuri de ftalați, iar rezultatele au arătat că nivelurile crescute a trei dintre cele patru au fost asociate cu un risc considerabil de diabet. Studiul a fost realizat atât pe femei, cât și pe bărbați.
Conform cercetătorilor, ftalaţii sunt pretutindeni, iar expunerea este inevitabilă. Cu toate acestea, renunţarea la bronzul artificial poate ajuta la reducerea riscului de diabet.
Specialiștii spun că diabetul poate avea și alte cauze, fie ele chimice, alimentare sau legate de stilul de viață. Deși cercetătorii au luat în considerare factorii de risc ce pot cauza diabetul, precum vârsta și stilul de viață, este imposibil de știut la ce alte chimicale sau potențiali factori de risc au fost expuși oamenii de-a lungul vieții lor.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările