Alexandra Crâşmaru, despre cum alegi metoda de epilare definitivă potrivită şi care este diferenţa dintre IPL şi Laser

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Crâşmaru
Alexandra Crâşmaru

Epilarea cu ajutorul terapiei laser este considerată în prezent cea mai eficientă metodă progresivă de îndepărtare a părului, aceasta fiind o procedura medicală, dar şi estetică, utilizată pentru a reduce firele de păr prin fototermoliză selectivă.

Epilarea definitivă cu ajutorul terapiei laser se bazează pe distrugerea foliculilor piloşi utilizând flash-uri de lumină cu o anumită lungime de undă şi intensitate.

Foarte multi pacienţi confundă tehnologia laser cu cea IPL, insă identificăm diferenţe cheie între aceste două tehnologii. Sistemul laser creează mai multă căldură ce este direcţionată către foliculii piloşi decât sistemele IPL, astfel, obţinându-se rezultate mai bune. Mai mult decât atât, modul de acţionare al laserului este cel care îi determină eficacitatea.

Laserele sunt raze de lumina concentrată la o anumită frecvenţă. Laserul-Dioda Venus Velocity, de exemplu, disponibil în cadrul Illuma Clinique, are o frecvenţă de undă setată la 800 nanometri. Spre deosebire de lasere, IPL-ul nu are o frecvenţă anume, el emiţând o lumină incoerentă într-un interval nanometric, a explicat Alexandra Crâşmaru, fondatoarea Illuma Clinique.

Având această specificitate, laserul este mult mai eficient, necesitând mult mai puţine şedinţe. Pentru un pacient sănătos, fără contraindicaţii medicale, 6-8 şedinţe de epilare definitivă cu laserul dioda Venus Velocity sunt suficiente, pe când un pacient tratat cu IPL are nevoie de cel puţin 12 şedinţe pentru aceleaşi zone, spun specialiştii

Dacă ne raportăm şi la aparatele IPL de uz casnic, trebuie  să luăm în calcul puterea scăzută a acestor echipamente, ce conduce la un număr foarte mare de şedinţe necesare pentru a elimina firele de par, iar uneori, acasă acestea nu sunt eliminate complet pe fondul puterii scăzute a echipamentului. Prin urmare, acestea ajung să aibă doar un ciclu de creştere încetinit, fără sa fie eliminate complet. Mai mult, lucrând la un nivel superficial, firele mai groase şi mai profunde nu sunt tratate în mod eficient cu ajutorul echipamentelor IPL, a mai precizat Alexandra Crâşmaru.

Mai mult, un studiu comparativ între Laserul Dioda, laserul Nd: YAG si IPL pe 30 de femei cu hirsutism (afecţiune ce determină creşterea firelor de par în exces la femei) a evidenţiat superioritatea rezultatelor laserului Dioda. Procentul de reducere a părului după doar două şedinţe a fost de 40% pentru pacientele tratate cu laser Dioda, urmat de 35% pentru cele tratate cu laserul Nd:Yag şi doar 10% pentru grupul tratat cu IPL. După 8 şedinţe, procentul de reducere a firelor de păr a fost cel mai ridicat pentru pacientele din grupul tratat cu laser Dioda (92%), urmat de grupul tratat cu laserul Nd: YAG cu 90% şi 70% pentru grupul tratat cu IPL.

Cum te pregăteşti pentru epilare definitivă

Este foarte important ca fiecare persoană care apelează la epilarea difinitivă să cunoască, să înţeleagă şi să aplice recomandările înainte şi după tratament, pentru a obţine rezultatele dorite.

Astfel, înainte de tratament, pacientul ar trebui să respecte următoarele recomandări:

- Pe zona care urmează a fi epilată cu laser nu trebuie aplicată ceară sau smuls firul de păr cu aparate de epilat sau cu penseta, electroliza etc. cu cel puţin 4 săptămâni înainte.În cazul smulgerii rădăcinii foliculului pilos, epilarea cu laser nu mai are pe ce să acţioneze.

- Nu este recomandată nici folosirea cremei depilatoare întrucât poate afecta calitatea rădăcinii firului de păr.

-Raderea/tunderea părului din zona de tratat cu o zi înainte pentru a evita pierderea de energie luminoasă la suprafaţa pielii şi a creşte confortul pacientului.

-Nu se vor aplica pe zona ce urmează a fi tratată: loţiuni parfumate, deodorant, creme cu filtru solar, uleiuri esenţiale sau alte produse cosmetice ce pot determina fotosensibilitate.

-Oprirea medicamentaţiilor care pot cauza fotosensibilitate, cu două săptămâni înainte de tratament, inclusiv medicaţia topică – creme cu retinol sau naturiste ce conţin sunătoare.

-Evitarea bronzării la solar/soare cu două săptămâni înainte de tratament.

-Nu se vor aplica autobronzante cu o săptămână înainte de tratament sau pe parcursul tratamentului.

La fel de importante sunt şi recomandările post-tratament:

-Nu se va aplica deodorant timp de 48 de ore pe zona tratată.

-Evitarea expunerii la soare/solar timp de două săptămâni dupa tratament.

-După tratament, pielea va fi sensibilă la căldură în următoarele 48 de ore, prin urmare nu sunt recomandate duşuri sau băi fierbinţi şi nici aplicarea de crème.

-Dacă se acţionează pe zona feţei, se va aplica SPF 50 cel puţin 48h după tratament.

-Nu se vor folosi tehnici de exfoliere a pielii (tratate) minim o săptămână după tratament.

-Dacă este necesară epilarea între şedinte, se va utiliza numai aparatul de ras.

-Sunt de evitat masajele, sauna, sportul excesiv timp de 24-48 de ore după tratament.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite