4 lucruri esenţiale de ţinut cont înainte să te apuci de renovarea locuinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
f

Renovarea unei locuinţe nu-i treabă uşoară şi nu trebuie făcută după ureche. Ca să te bucuri de rezultate cât mai bune pentru căminul tău, am întrebat un arhitect de interior care sunt cele mai importante aspecte de care să ţii cont.

Indiferent de bugetul pe care îl ai sau stilul în care vrei să se încadreze amenajarea, că locuieşti într-o casă de ceva timp şi cunoşti viciile locului, sau că te-ai mutat de curând şi vrei să reamenajezi spaţiul, uite ce-ţi recomandă Natalia Berezovskaia de la Creativ Interior.

1. Fluxul corect şi spaţiile de depozitare

Dacă în locuinţa actuală simţi nevoia unor modificări în ceea ce priveşte fluxul sau locurile de depozitare, gandeşte spaţiul de la zero. ‘’Dar nu interveni sub nicio formă la structura de rezistenţă. Cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unui structurist, mai ales în cazul locuinţelor vechi. Un specialist îţi va spune ce pereţi se pot muta si cum trebuie să refaci cadastrul. Dacă nu faci asta, pui în pericol toţi locatarii blocului. Ţine cont şi de faptul că România este situată într-o zonă cu risc seismic’’, te sfătuieşte Natalia.

Tot ea spune că în cazul blocurilor noi, unde pereţii sunt din gips carton sau chiar din cărămidă, recompartimentarea poate fi facută mult mai uşor. Dacă nu te descurci să găseşti cea mai bună formulă de a optimiza spaţiul, apelează la sfaturile unui specialist. O compartimentare inteligentă şi adaptată locului te va ajuta sa economiseşti bani şi să foloseşti fiecare spaţiu într-un mod util.

2. Acoperişul

Un alt aspect de care arhitecta îţi recomandă să ţii cont este acoperişul. Dacă apartamentul sau casa are probleme cu acoperişul, trebuie să te ocupi cât mai curând. Infiltraţiile distrug structura de rezistenţă şi determină apariţia mucegaiului în interior. ‘’Ambele înseamnă un risc la adresa sănătăţii şi securităţii personale. Dacă locuieşti la mansarda unui bloc care se confruntă cu asemenea probleme, discută cu asociaţia de locatari şi încearcă să găsiţi o modalitate prin care să rezolvaţi la comun această situaţie. În cazul blocurilor noi, verifică în contract garanţia lucrărilor; întreabă dacă se încheie direct prin dezvoltator sau dacă e nevoie de asigurare’’, spune Natalia.

Citeşte continuarea articolului aici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite