Japonezii organizează întâlniri cu măşti chirurgicale pentru a trece peste timidate VIDEO

Japonezii organizează întâlniri cu măşti chirurgicale pentru a trece peste timidate VIDEO

Japonezii singuri participă la întâlniri purtând măşti chirurgicale pentru a depăşi timiditatea

Un serviciu matrimonial din Tokyo încearcă să-i ajute pe japonezii singuri să-şi depăsească timiditatea în interacţiunea cu persoanele de sex opus, organizând întâlniri-fulger în care participanţii poartă măşti chirurgicale care îi fac să fie mai dezinvolţi.

Japonezii obişnuiesc să poarte măşti chirurgicale pe stradă zi de zi pentru a se feri de boli, pentru prevenirea alergiile la polen sau pentru a-şi proteja faţa de frig, însă Def Anniversary a găsit o nouă utilizare pentru acest accesoriu simplu, trasformându-l într-un instrument pentru „vânătoarea de căsătorie“, arată Oddity Central.
 
În cadrul acestor evenimente, persoanele singure se întâlnesc în diferite locaţii din Japonia şi petrec o perioadă limitată de timp, încercând să se cunoască pe cât de bine pot, condiţia fiind să poarte o mască chirurgicală pentru a se concentra mai mult pe caracterul şi personalitatea celui din faţă, decât pe aspectul fizic.
 
„Pentru a ajunge la căsătorie, este important să-ţi oferi şansa de a cunoaşte personalitatea şi valorile unui partener încă de la început. Noi am ales măştile chirurgicale ca un instrument esenţial pentru acest lucru“, a declarat Kei Matsumura, directorul serviciului matrimonial.
 
 
„Cât timp nu am fost judecat după înfăţişare, cred că am fost capabil să fiu mai deschis cu femeile“, „Cred că am reuşit să aflu mai multe despre personalitatea lor şi să nu-i judec în funcţie de aspectul fizic“, au mărturisit un bărbat şi o femeie în vârstă de 28 de ani.
 
Timiditatea japonezilor este, însă, doar o parte a problemei care a dus la o îmbătrânire dramatică a populaţiei şi scăderea drastică a ratei mariajului – de la 10.1 la mie în 1975, la 5.1 la mie în 2014. Alte cauze ale acestei probleme sunt orelele lungi de muncă, care nu mai lasă mult timp pentru romantism şi faimoasa politeţe excesivă de care dau dovadă japonezii. Această criză a mariajelor i-a determinat pe mulţi japonezi să apeleze la o variantă de compromis, mai uşoară şi mai sigură, tot mai mulţi tineri ajungând la să se căsătorească cu cei mai buni prieteni ai lor.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările