FOTO Ce mişcări de dans ne fac mai atrăgători în ochii sexului opus

FOTO Ce mişcări de dans ne fac mai atrăgători în ochii sexului opus

Beyonce FOTO Arhiva

În Marea Britanie a fost realizat primul studiu prin care s-a încercat să se determine cu exactitate mişcările de dans cele mai apreciate de partenerii de sex opus.

Cercetătorii britanici au aflat în urma studiului că femeile preferă bărbaţii care îşi mişcă partea superioară a corpului, în mod fluent, în timp ce dansează - fapt ce înseamnă că bărbaţii care încearcă să copieze stilul de dans al cântăreţului pop Justin Timberlake sunt consideraţi cei mai atrăgători.

Justin Timberlake FOTO Daily Mail 

În schimb, femeile care îşi mişcă mai mult jumătatea inferioară a corpului - precum cântăreaţa Beyonce  sau Shakira- sunt considerate a fi cele mai atrăgătoare.

 

Shakira GIF guyism.com

Persoanele care dansează făcând mişcări exagerate cu braţele prin aer sau care îşi ţin braţele prea apropiate de trup au fost considerate "ciudate" de către ambele sexe.

Experţii în biologia evoluţionistă au arătat că dansul era folosit în trecut pentru a-i atrage pe reprezentanţii sexului opus şi pentru a-i "intimida" pe rivalii de acelaşi sex. Femeile preferă bărbaţii care dansează mişcându-şi jumătatea superioară a corpului pentru că aceste mişcări semnifică puterea acelor bărbaţi, iar femeile care dansează mişcând mai mult jumătatea inferioară a trupului sunt considerate mai fertile.
Autorii studiului au filmat în detaliu mai mulţi voluntari care dansau, încercând să descopere diferenţele dintre "mişcările bune" şi "mişcările rele".

Mişcările lor au fost transformate în avatare 3D lipsite de faţă - persoane virtuale - care au fost prezentate apoi unui grup de participanţi. Aceştia trebuiau să acorde note în funcţie de cât de bune erau mişcările fiecărui dansator. Cercetătorii britanici au folosit acele avataruri pentru ca participanţii să se concentreze asupra mişcărilor de dans ale voluntarilor, nu asupra feţelor acestora.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: