Ce vor femeile să audă şi ce spun bărbaţii. Ghid de conversaţie în dating online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii se plâng că site-urile de dating sunt doar pentru femei, pentru că acestea nu le răspund la mesaje. Femeile, pe de altă parte, susţin că îşi doresc să vorbească cu sexul opus, însă de cele mai multe ori bărbaţii abordează greşit situaţia şi le fac să păstreze distanţa. Cum ar trebui să înceapă o conversaţie de succes pe un site de dating?

Potrivit celui mai popular site de matrimoniale din România, peste 75% din utilizatoare răspund la mesajele bărbaţilor, după cum arată un sondaj propriu, adică mai multe decât cred bărbaţii. 

Atunci când nu răspund mesajelor, femeile susţin că au motive serioase: cele mai multe (78%) se plâng de limbajul folosit de expeditor. Mai exact, mulţi bărbaţi folosesc un limbaj de lemn, sintagme de intoducere mult prea uzate, prescurtări cum ar fi „cf” – în loc de „ce faci” sau uneori uită să folosească banalele fomule de salut. O altă problemă peste care le-ar putea face să ignore mesajele ar fi greşelile gramaticale. "Ce aş putea discuta cu cineva care îmi zice Cf frumoas-o?. Nu sunt foarte pretenţioasă, accept şi pe cineva care câştigă mai puţin decât mine sau poate nu este Făt Frumos, dar măcar să scrie şi să vorbească corect româneşte!", spune Andreea Goian (36 de ani), care şi-a făcut cont pe un site de matrimoniale în urmă cu patru luni. "Până acum m-am întâlnit cu trei persoane pe care le-am cunoscut online. Am rămas amici, însă nu a existat chimie între noi. Nu-i nimic, mai incerc. Le-am răspuns la mesaje pentru că aveau fotografie la profil şi pentru că au început discuţia cu formule politicoase de salut. Pentru mine a contat şi că mi-au scris la ore decente şi că au încercat să mă cunoască mai bine, nu au sărit direct să ne întâlnim", mai spune Andreea, care lucrează la o şcoală particulară. 

Mitocanii, ignoraţi cu uşurinţă

În afara limbajului, mai există însă şi alte motive pentru care acestea preferă să păstreze tăcerea în cazul anumitor persoane care le abordează. Cele mai multe dintre femeile respondente mai spun că bărbaţii nu le citesc cu atenţie profilul şi intersele, pentru că altfel ar ştii că au vârsta nepotrivită (71%) sau că nu caută acelaşi lucru la un partener de conversaţie (65%). Un alt criteriu ar fi faptul că utilizatoarele preferă să discute cu bărbaţi care se află într-o proximitate rezonabilă, adică în acelaşi oraş sau în apropiere. De altfel, şi lipsa fotografiei de profil le fac pe jumătate dintre respondente să ignore mesajele.

„Femeile de pe site-urile de dating se comportă de fapt exact ca în viaţa de zi cu zi, din offline. Femeile de astăzi sunt mai îndrăzneţe şi mai independente, însă nu acceptă lipsa bunelor maniere. De aceea, le recomandăm bărbaţilor să nu sară peste etape, să îşi pună o fotografie la profil care să le scoată în evidenţă trăsăturile, să îşi completeze profilul în detaliu, astfel încât partenera de conversaţie să ştie ce subiecte să abordeze în discuţie. De asemenea, ei ar trebui să încerce la rândul lor să cunoască interlocutoarea înainte de a-i propune să se întâlnească”, a precizat Flori Dragomir, co-fondator al site-ului de dating Sentimente.ro.

Potrivit sondajului citat, femeile au şi sugestii pentru bărbaţii care doresc să le abordeze. 37% le sugerează acestora să li se adreseze politicos, decent. O treime îşi doresc ca reprezentanţii sexului tare să folosească formule de introducere şi de salut. Un „salut/bună, ce faci?” pot face minuni, susţin acestea. De asemenea, 35% doresc ca discuţiile să se învârtă în jurul propunerii ca partenerii de conversaţie să să se cunoască mai bine, să comunice, să schimbe idei, să discute despre pasiuni comune, fără să facă aluzii legate de sex. Pe scurt, femeilor le place să fie curtate, exact ca şi în offline.

Despre ce vor să vorbească femeile 

Dar lista nu se termină însă aici. Femeile îşi mai doresc ca bărbaţii să fie sinceri în discuţii, să fie interesanţi, să arate că sunt de încredere, dar şi amuzanţi, creativi, veseli. De altfel, studiile arată că un bărbat care foloseşte expresii care arată amuzamentul – „ha ha” sau emoticoane corespunzătoare – este mai plăcut de partenera de conversaţie.

O altă recomandare a experţilor, în urma studiilor, este ca bărbatul să folosească des în conversaţie numele femeii cu care vorbeşte. Acest lucru poate creşte şansele ca o conversaţie să se concretizeze într-o întâlnire cu peste 12%, arată o cercetare recentă.

De asemenea, complimentele sunt o altă modalitate de a întreţine o conversaţie şi de a o face să avanseze, mai spun experţii în comunicare. "Însă bărbaţii trebuie să fie sinceri, nu să folosească un limbaj de lemn, care arată că mai degrabă se încadrează în şabloane decât că au studiat în profunzime profilul partenerei de discuţie sau că sunt atenţi la conversaţie", spune Alina Chifu, psiholog.

Subiecte tabu

Despre ce nu vor să vorbească nicicun femeile la primele întâlniri virtuale? Deloc surprinzător, am spune, despre sex. Acestea consideră că simplele aluzii le pot face să îşi piardă încrederea în seriozitatea partenerului. "Dacă mi-aş dori să discut despre sex nu aş alege un site de dating, ci alte aplicaţii sau site-uri dedicate acestui lucru. Plus că un partener de sex găseşti mai uşor decât un partener de conversaţie!", conchide Andreea. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite