8 august, Ziua Internaţională a Orgasmului Feminin: 6 sfaturi pentru atingerea garantată a punctului culminant

8 august, Ziua Internaţională a Orgasmului Feminin: 6 sfaturi pentru atingerea garantată a punctului culminant

Brazilienii au stabilit data serbării Zilei Internaţionale ale Orgasmului Feminin FOTO Arhivă Adevărul

Astăzi, femeile de pretudindeni serbează orgasmul, explozia de plăcere care le duce mai aproape de Rai pentru câteva secunde. Ce altă modalitate de a sărbători  Ziua Internaţională a Orgasmului Feminin este mai bună decât o partidă de sex incendiară, în care ea atinge punctul culminant?

Data de 8 august are o semnificaţie specială în calendarul feminin la nivel mondial, astăzi fiind, după cum au stabilit brazilienii, Ziua Internaţională a Orgasmului Feminin. Potrivit „Huffington Post”, sărbătoarea se trage din oraşul Esperantina din Brazilia, unde consilierul oraşului a decis să dedice o zi celebrării orgasmului feminin pentru a-şi achita „datoria sexuală” faţă de soţie.
 
Astăzi, sărbătoarea există în Brazilia, dar şi în Spania, Mexico, Argentina, Peru şi Norvegia. Pentru o atingerea cât mai rapidă a râvnitului orgasm, dar şi pentru o partidă de sex de zile mari, reprezentantele sexului frumos ar trenui să ţină cont de aceste sfaturi simple:
 
1. Jucăriile sexuale şi lubrifierea
 
Stimularea sexuală este foarte importantă în atingerea orgasmului, dar şi în intensificarea senzaţiilor. „Când mintea este stimulată, este mult mai uşor să stimulăm mintea”, a precizat Patty Brisben, fondatoarea companiei PureRomance, care organizează petreceri cu jucării sexuale la domiciliu. 
Nu doar jucăriile sexuale sunt importante, ci şi lubrifierea. „Unele femei refuză să folosească lubrifiant. Lubrifierea vaginală naturală nu indică gradul de excitare. În plus, există mai mulţi factori care afectează această lubrifiere, precum anticoncepţionalele, antihistaminicele sau stresul”, a declarat sexologul Shanna Katz. Experţii recomandă folosirea unui lubrifiant pe bază de apă, fără glicerină.
 
2. Exerciţiile vaginale
 
Muşchii vaginali nu se întăresc prin mers la sala, ci prin „sportul” vaginului, exerciţiile Kegel. Acestea întăresc muşchii pelvieni. „Exerciţiile Kegel regulate ajută la apariţia unor contracţii mult mai puternice în timpul orgasmului”, a explicat Lynn Wolfbrandt, reprezentant al site-ului vibrators.com. Pentru a face acest tip de exerciţii, încordaţi-vă muşchii care controlează vezica urinară, expirând atunci când contractaţi şi expirând atunci când vă relaxaţi. Faceţi câte trei seturi pe zi a câte zece exerciţii.
   
3. Sexul cu şosetele în picioare
 
Temperatura este o variabilă foarte importantă, pentru unele femei, în atingerea orgasmului feminin. „Un studiu danez a demonstrat că femeile au cu 30% mai multe şanse să ajungă la orgasm dacă picioarele lor sunt calde, nu reci”, a declarat expertul în relaţii Dylan Thrasher. „Deşi este ciudat, dacă îţi porţi şosetele în timp ce faci sex ai mai multe şanse să atingi orgasmul. Sau ai putea încerca un masaj pentru picioare cu uleiuri de corp”, a adăugat specialistul. 
 
4. Importanţa unei conexiuni fizice şi mentale
 
„Creierul este cel mai important organ sexual. În timpul sexului, trebuie neapărat să opreşti toate gândurile care ar putea distruge intimitatea. O conexiune puternică cu partenerul creşte calitatea sexului şi este foarte importantă în atingerea orgasmului. O femeie ar trebui să se simtă apreciată, dorită, înţeleasă şi acceptată de partenerul ei”, este de părere Dylan Thrasher.
 
5. „Condimente” pentru simţuri
 
În loc să treceţi direct la treabă, Katz recomandă să jucaţi un joc, menit să vă pregătească terminaţiile nervoase. „Fie că folosiţi uleiuri aromate de masaj, fie că recurgeţi la câteva palme peste fund, este foarte important să vă jucaţi cu simţurile. Luaţi în calcul să vă legaţi la ochi, satinul, penele şi lumânările parfumate pentru un joc senzorial cât mai intens”, este sfatul sexologului Shana Katz.
 
6. Nu neglijaţi zonele erogene
 
Nu doar punctul G este important. Potrivit doctorului Ava Cadell, oamenii pierd, de multe ori, orgasme explozive din cauză că nu acordă suficientă atenţie punctelor erogene. „Sfârcurile pot provoca un orgasm, dacă sunt stimulate. Pentru femei, grija acordată sânilor şi sfârcurilor eliberează oxitocină, chimicală care le face să se simtă îndrăgostite. Mulţi bărbaţi stimulează această zonă, dar nu suficient cât să le provoace partenerelor un orgasm”, a menţionat Cadell. 
 
Puţin mai jos se găseşte punctul A. „Epicentrul sau prostata feminină este localizat în interiorul vaginului, pe peretele de sus, puţin mai adânc decât punctul G. Poate fi stimulat cu degetul, penisul sau o jucărie sexuală”, a completat medicul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările