6 greşeli pe care le fac femeile din dorinţa de a fi mai atrăgătoare în ochii bărbaţilor

6 greşeli pe care le fac femeile din dorinţa de a fi mai atrăgătoare în ochii bărbaţilor

Dacă partenerul te-a înşelat cu o tânără, slabă si brunetă, în mintea ta rămâne întipărit că acesta este modelul de femeilor irezistibilă. FOTO the1stclasslifestyle.com

Cum arată femeia capabilă să sucească minţile oricărui bărbat? Probabil asta s-au întrebat reprezentantele sexului frumos din cele mai vechi timpuri. Mai înaltă, mai slabă sau mai bine făcută, blondă sau brunetă, timidă sau îndrăzneaţă? Multe dintre aceste păreri sunt însă ale femeilor despre ele însele, aşa că nici nu este de mirare că adesea se comportă astfel încât ajung să-i ţină la distanţă pe bărbaţii cărora ar vrea să le atragă atenţia.

Multe dintre miturile despre ce văd bărbaţii atrăgător la femei sunt create chiar de către acestea în momentele de dezamăgire. Subiective, femeile se grăbesc să creeze stereotipuri. Dacă partenerul te-a înşelat cu o tânără, slabă si brunetă, în mintea ta rămâne întipărit că acesta este modelul de femeie irezistibilă.

Fie că le auzim la serviciu, în cercul de prieteni sau chiar pe stradă, caracteristicile care conturează portretul unei femei atrăgătoare rămân în mintea noastră, făcându-ne să ne dorim să atingem anumite standarde. Mai mulţi psihologi au explicat pentru bustle.com 6 greşeli pe care le fac femeile crezând că astfel devin mai atrăgătoare:

Cred că bărbaţilor le plac numai femeile slabe 

Promovarea exagerată a femeilor cu măsuri de model, 90-60-90, duce în eroare foarte multe reprezentante ale sexului frumos care ţin diete draconice. Realitatea nu este chiar aşa. Numeroase studii arată că bărbaţii nu îşi doresc femei extrem de slabe, ci preferă mai degrabă o parteneră cu forme.

Joacă rolul femeii inabordabile

Buzele ţuguiate şi aerul îmbufnat sunt nelipsite de pe feţele tinerelor care îşi postează poze pe reţelele de socializare. Chiar dacă sunt convinse că arată irezistibil, cercetătorii spun că un zâmbet frumos este mai atrăgător decât botul de raţuşcă supărată, în mod garantat. Conform unui alt studiu, cercetatorii din Elveţia au aflat că atractivitatea unei persoane este datorată, în mare parte, zâmbetului afişat. Nici când pozează în femei misterioase, inabordabile, bărbaţii nu le cad la picioare atât de repede pe cât speră. 

Nu ştiu când să iasă în evidenţă şi când să stea de-o parte

Deşi multe femei cred că atunci când ies într-un bar sau club au mai multe şanse să atragă atenţia unui bărbat dacă nu sunt înconjurate de multe prietene, studii recente au arătat că, din contră, devenim mai atrăgători atunci când părem sociabili şi avem mulţi amici. În acelaşi timp, persoanele atractive ştiu când trebuie să se afirme într-un grup şi când să fie mai retrase.

Mizează mereu pe clasica rochie neagră 

Greşit, din nou! Dacă eşti una dintre femeile care consideră ca „little black dress” este cel mai atrăgător articol din garderoba unei doamne, te înşeli. Conform cercetătorilor de la Universitatea din Rochester, Marea Britanie, femeile sunt considerate mai atractive atunci când poartă haine de culoare roşie.

Apelează la vocea şoptită şi răguşită  

O altă caracteristică împrumutată din filme şi considerată sexy de multe femei, este vocea şoptită sau răguşită. Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la University College din Londra, bărbaţii sunt mai atraşi de femeile care au voci cu tonalităţi înalte,care sunt asociate cu niveluri ridicate de estrogen. Cu toate acestea, ar trebui să îţi aminteşti că cel mai important este să fii tu. Aşa că, nu încerca să-ţi schimbi vocea.

Folosesc ruj roşu în exces

În timp ce femeile cred că ar trebui să folosească ruj roşu atunci când vor să arate mai atrăgător, un studiu al Universităţii din Manchester arată că buzele roşii atrag atenţia doar pentru 7,3 secunde, în comparaţie cu alte culori. Dacă nu te simţi frumoasă când foloseşti un ruj roşu, alege ce îţi stă bine şi fii originală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările