VIDEO Cum se curăţă rapid şi eficient un mango

VIDEO Cum se curăţă rapid şi eficient un mango

Curăţarea unui mango e mai uşoară decât ţi-ai putea imagina FOTO Arhiva Adevărul

Să deconjeşti un mango nu e întotdeauna  o treabă uşoară. Coaja lui e subţire şi rişti să îndepărtezi mai mult fruct decât ţi-ai dori, ca să nu mai vorbim de faptul că alunecă în toate părţile şi-l poţi scăpa din mână.

Ştiri pe aceeaşi temă


Deşi este unul dintre cele mai versatile fructe exotice, el fiind utilizat într-o multitudine de reţete culinare, atât la prepararea duserturilor, cât şi a unor feluri principale, curăţarea unui mango este de multe ori o piatră de încercare. 

Coaja lui e subţire şi greu de îndepărtat, iar sâmburele mare şi plat din mijloc transformă curăţarea lui într-o experienţă chinuitoare. Un nou truc ne-a convins însă că un mango nu este chiar atât de inaccesibil pe cât credeam.

Curăţarea cu ajutorul unui pahar

Se ia un mango copt, se taie de-a lungul sâmburelui, după care se ia bucata de fruct, se utilizează buza paharului pentru a separa pulpa de coajă. 

Pur şi simplu se fixează marginea paharului în locul unde coaja se întâlneşte cu miezul şi se apasă în jos. Coaja se desprinde dintr-o singură mişcare, iar bucata de fruct cade în pahar. Mai simplu de atât nici că se poate. 

Metoda ete chiar mai eficientă decât cea ursului Baloo din „Cartea Junglei”.

Urmăriţi videoclipul realizat de "CrazyRussianHacker"  pentru a vă convinge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările