Scovergi pufoase ca ale bunicii, fără drojdie VIDEO

Scovergi pufoase ca ale bunicii, fără drojdie VIDEO

Scovergi fără drojdie

Scovergile pufoase, care nu au nevoie de drojdie în compoziţie, pot fi sevite cu gem, smântână, iaurt, mujdei, brânză rasă, zacuscă, zahăr pudră sau miere de albine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente scovergi pufoase:

250 gr iaurt natural

1 ou

20 gr zahăr

1 lingură ulei

1 lingura sare

370 grame făină

1 lingură praf de copt

Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Ingredientele se pun într-un bol în ordinea enumerată. Nu uitaţi să cerneţi făina, ca să se aerisească şi să nu aibă cumva corpuri străine. Se amestecă bine, iar compoziţia rezultată se scoate pe masa de lucru şi se frământă adăugând făină, până devine un aluat elastic. Se împarte în bucăţi mici care se modelează cu sucitorul. Apoi se pun la prăjit pe ambele părţi.

Se pot servi cu gem, smântână, iaurt, mujdei, brânză rasă, zacuscă, zahăr pudră sau miere de albine.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: