Reţetă de papanaşi pufoşi: recomandarea lui chef Adi Hădean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papanaşi cu dulceaţă şi smântână FOTO Andreea Dianu
Papanaşi cu dulceaţă şi smântână FOTO Andreea Dianu

O reţetă de papanaşi uşor de preparat recomandată de chef Adi Hădean, acest desert este combinaţia perfectă de aluat pufos din brânză, cu dulceaţă şi smântănă.

Celebrul chef Adrian Hădean a recomandat pe site-ul său o reţetă de papanaşi prăjiţi, cu dulceaţă şi smântână, făcută de Andreea Dianu. 

Reţetă de papanaşi: Ingrediente pentru 11 porţii

450 g brânză proaspătă, dulce

100 g zahăr

2 ouă 

coajă rasă de lămâie

esenţă de vanilie 

300 g făină 

5 g praf de copt

dulceaţa preferată şi smântână acră

Reţetă de papanaşi: Mod de preparare

Într-un bol punem brânză proaspătă, zahărul, ouăle şi aromele. Amestecăm cu o furculiţă, apoi adăugăm făină amestecată cu praful de copt. Frământăm aluatul cu mâna până încorporăm toată făină. 

Din aluat rupem 11 bile mari şi 11 bile mici. În mijlocul bilei mari formăm o gaură cu ajutorul degetului arătător.

Într-o cratiţă punem ulei cam de două-trei degete şi îl încingem bine, apoi prăjim pe rând papanaşii până se rumenesc.

Focul nu trebuie să fie iute pentru că ne dorim să avem nişte papanaşi prăjiţi şi în interior, aşadar lăsaţi focul mic până se rumenesc papanaşii.

image

Îi scoatem pe hârtie absorbantă şi îi lăsăm să se răcească.

Deasupra punem câte o lingură de smântână acră, o lingur(iţ)ă de dulceaţă şi aşezăm bila mică în mijloc.

Poftă bună!

Text&Foto: Andreea Dianu

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite