Reţetă mucenici fierţi cu nucă şi scorţişoară

Reţetă mucenici fierţi cu nucă şi scorţişoară

FOTO divainbucatarie.ro

Reţetă mucenici fierţi cu nucă şi scorţişoară. Mâncare tradiţională din partea bisericii ortodoxe, mucenicii se află pe mesele românilor de obicei pe 9 martie, în ziua celor 40 de sfinţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mucenicii se gătesc diferit în funcţie de regiune. În partea de sud a ţării, de exemplu, aceştia sunt fierţi şi aromaţi cu scorţişoară şi nucă. Vă prezentăm o reţetă de mucenici fierţi cu nucă şi scorţişoară, preluată de pe divainbucatarie.ro.
 

Reţetă mucenici fierţi cu nucă şi scorţişoară: Ingrediente

- 3 l apă
- 500 g zahăr
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- coajă rasă de la 1 lămâie
- coajă rasă de la 1 portocală
- 1 baton scorţişoară
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă sare
- 500 g nuci tocate
- 500 g mucenici copţi din comerţ
 

Mucenici fierţi cu nucă şi scorţişoară: Preparare

 
Se pune apa la fiert împreună cu coja de lămâie şi cea de portocală, zahărul, batonul de scorţişoară, esenţa de vanilie şi sarea. Lăsăm pe foc pană când se topeşte zaharul, după care strecurăm coaja rasă. Se pune iar la fiert apa şi se adaugă mucenicii. La sfârşit, luăm de pe foc şi adăugăm în oală nuca măcinată şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările