Dulceaţa de ardei iuţi, o reţetă exotică. La ce preparate o putem servi

Dulceaţa de ardei iuţi, o reţetă exotică. La ce preparate o putem servi

dulceata ardei iuti FOTO Savoriurbane.com

Dulce, acrişoară şi iute doar puţin peste măsură, dulceaţa de ardei iute va fi minunată la iarnă cu diverse fripturi. Iată cum se prepară şi la ce preparate poate fi servită.

Ingrediente pentru 6 borcane de 180 ml:

  • 700 g ardei iuţi curăţaţi
  • 550 g ardei capia curăţaţi
  • 1 kg zahăr
  • 10 g sare
  • 100 ml zeamă de lămâie
 

Cum prepari dulceaţa de ardei iute şi ardei kapia?   

Se spală bine ardeii cu apă rece şi se lasă la scurs. Pregătiţi un tocător de plastic, un cuţit bun pentru tăiat şi filetat şi mănuşile de cauciuc. Nu încercaţi să prelucraţi ardeii iuţi fără mănuşi pentru că vă vor ustura cuticulele, vă va intra sub unghii zeama lor şi, mai grav, dacă duceţi accidental mâna la ochi, nas sau gură nu vă va fi deloc bine.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările