Cum alegi un pepene bine copt: care este diferenţa de gust dintre cei rotunzi şi cei alungiţi

Cum alegi un pepene bine copt: care este diferenţa de gust dintre cei rotunzi şi cei alungiţi

FOTO 123RF

Alegerea pepenelui perfect nu este una din cele mai uşoare sarcini. Fie că ne dorim să fie bine copt, mai zemos sau suficient de dulce, respectarea câtorva reguli ne va ajuta să plecăm acasă cu fructul mult dorit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este sezonul pepenilor şi pieţele sunt pline. Harbuz (Moldova), lubeniţă (Banat şi Oltenia) sau curcubete (Ardeal), oricum i-aţi spune, zemosul fruct este în timpul verii o bună opţiune în locul desertului. De Dăbuleni sau din orice altă zonă de provenienţă, când mergem la piaţă trebuie să ştim să alegem pepenele perfect.

De ce trebuie să ţinem cont atunci când cumpărăm pepeni:

Pepenele ar trebui să aibă pete gălbui, nu albe


Un pepene care are pete albe nu va fi niciodată la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbui-portocalie. Pata respectivă este locul în care a fost în contact cu solul, de aceea se decolorează coaja, scrie BrightSide.me

Defecte lemnoase pe coajăNu da la o parte pepenii care prezintă defecte pe coajă, cum ar fi cele din imaginea de mai sus. Acest lucru semnifică faptul că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce.

Alegem un pepene rotund sau alungit?Potrivit specialiştilor, pepenii alungiţi sunt mai zemoşi, în timp ce un pepene rotund va fi mai dulce.

Fiţi atenţi la greutatea pepeneluiIndiferent de dimensiunea pepenelui, reţine că acesta trebuie să fie foarte greu atunci când îl ridici.

Codiţa trebuie să fie uscatăDacă pepenele pe care l-ai ales are codiţa uscată, înseamnă că este copt. În schimb, dacă este verde, înseamnă că a fost cules prea devreme.

FOTO: BrightSide.me

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările