Churros, gogoşile cu aer iberic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Churros se prăjesc până când devin crocante.
Churros se prăjesc până când devin crocante.

Sunt specifice Spaniei şi Portugaliei, acolo unde au fost preparate pentru prima dată, dar se gătesc şi în Filipine sau în America de Sud. Sunt delicioase simple, cu zahăr vanilat sau scăldate într-un sos dulce.Sunt specifice Spaniei şi Portugaliei, acolo unde au fost preparate pentru prima dată, dar se gătesc şi în Filipine sau în America de Sud. Sunt delicioase simple, cu zahăr vanilat sau scăldate într-un sos dulce.

În Spania, churros sunt fie foarte subţiri şi, uneori, împletite, fie lungi şi mai groase. Se mănâncă la micul dejun, înmuiate în sos de ciocolată sau sos din lapte condensat.

Din China în Portugalia

Originile acestui desert sunt neclare. Unele teorii susţin că cei care au adus reţeta de churros în Peninsula Iberică au fost navigatorii portughezi. După ce s-au întors din China, în timpul dinastiei Ming, navigatorii au adus şi noi tehnici de gătit, aluatul de churros fiind printre ele. Aluatul a fost preluat şi de spanioli, care i-au dat forma stelată.

O altă teorie susţine că churros au fost preparate pentru prima dată de păstorii spanioli, ca un substitute la produsele proaspete de panificaţie. Aluatul de churros era uşor de făcut şi de prăjit în aer liber, acolo unde păstorii îşi petreceau cea mai mare parte a timpului.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite