Cel mai reprezentativ restaurant pentru fiecare ţară din Uniunea Europeană: localul din Bucureşti care figurează în clasament

Cel mai reprezentativ restaurant pentru fiecare ţară din Uniunea Europeană: localul din Bucureşti care figurează în clasament

Restaurant Chevermeto, Sofia, Bulgaria. FOTO thrillist.com

Fiecare vizită într-o ţară străină ar trebui să ne ofere o experienţă cât se poate de plăcută şi autentică, iar gastronomia locală îmbină ambele aspect, cu condiţia să găseşti restaurantele potrivite. Ca un reper pentru turişti a fost realizat un clasament cu cele mai reprezentative restaurante din ţările Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru realizarea clasamentului pus la punct de jurnaliştii site-ului Thrillist nu au contat criterii cum ar fi stelele Michelin, ci să fie restaurante reprezentative pentru un oraş, unde oamenii merg adesea doar pentru că localul a ajuns să fie considerat un obiectiv turistic. Restaurante unde atunci când mergi eşti sigur că vei avea parte de o masă pe ciste ori de o experienţă de neuitat, doar pentru că locul este aparte.

Steirereck, Viena, Austria

Steirereck este singurul restaurant cotat cu două stele Michelin din Viena, unde chelneri cu mănuşi albe îşi îmbie clienţii să încerce selecţia amplă de vinuri locale, dar şi cele 120 de tipuri de brânzeturi şi varietăţile delicioase de şniţel.

Hof van Cleve, regiunea Flandra, Belgia

Este vorba despre o fermă modestă, vestită pentru meniul de inspiraţie franceză, cu degustări organizate ca ajutor pentru clienţii nehotărâţi. Bucătarii de aici sunt cunoscuţi şi pentru că folosesc nişte cuţite aparte, făcuţi din colţi de narval, un cetaceu cu dinţi care trăieşte în Oceanul Arctic.

Chevermeto, Sofia, Bulgaria

Chevermeto este unul dintre restaurantele din Sofia preferate de personalităţi locale, dar şi internaţionale, cum este preşedintele rus Vladimir Putin. Restaurantul are şi program artistic, printre care şi un număr inspirat de un obicei local: mersul în picioarele goale pe cărbuni încinşi.

Adio Mare, Korcula, Croaţia

Taverna familiei Korcula este una dintre cele mai vizitate localuri de către turişti, deşi multora ar putea să le pară un kitsch. Totuşi, mâncarea extraordinară, cu fructe de mare proaspete la grătar, tocăniţe delicioase, totul stropit cu vinuri bune îi face pe oaspeţi să revină de fiecare dată. Un plus este şi terasa de pe acoperişul tavernei, unde serile de vară sunt memorabile. 

Adio Mare, Korcula, Croaţia. FOTO thrillist.com

Syrian Arab Friendship Club, Limassol, Cipru

Clubul-restaurant, cu specific sirian-arab, într-o ţară unde 78% din populaţie este ortodoxă, a devenit apreciat pe plan local graţie platourilor cu aperitive asortate (meze), printre care se regăsesc şi specialităţi turceşti, cum este muhallebi (budincă de orez), dar şi băutura tradiţională libaneză arak.

Syrian Arab Friendship Club. FOTO thrillist.com

U Maliru, Praga, Cehia  

Inaugurat în 1543, U Maliru este un local elegant, cu picturi murale şi opere de artă etalate pentru a desfăta privirile clienţilor, alături de un meniu tradiţional excelent.

Noma, Copenhaga, Danemarca

Un templu al gastronomiei moderne, Noma are două stele Michelin, îşi surprinde oaspeţii din toate colţurile lumii cu ingrediente inedite, folosite în preparate extrem  de gustoase.

Dvigatel, Tallinn, Estonia

Unul dintre cele mai mari restaurante din Estonia, deschis anul trecut, Dvigatel are o capacitate de 3.000 de locuri, fiind amenajat într-o fostă fabrică. Bucătăria combină preparatele estoniene cu cele mediteraneene.

Linds Kök, Närpes, Finlanda

Cei care trec pragul restaurantului Linds Kök mănâncă sub lămâi, înconjuraţi de plante aromatice şi răsaduri de roşii, ca într-o mare grădină. Abundenţa de roşii explică şi cele şapte feluri de mâncare pa bază de tomate din meniu, printre care şi un fel de îngheţată.

Linds Kök, Närpes, Finlanda. FOTO thrillist.com

Caru’ cu Bere, Bucureşti, România

Pe lista recomandărilor figurează şi Caru’ cu Bere din Bucureşti, local inaugurat în 1879, jurnaliştii de la Thrillist menţionând că este vorba despre o clădire istorică, unde interiorul impresionează graţie frescelor şi tavanului boltit, dar şi mobilierului din lemn închis la culoare. De asemenea, se aduce aminte de personalităţile care au luat masa aici, de la celebra formaţei The Rolling Stones la Prinţul Moştenitor al Japoniei, Naruhito.

FOTO hangoutonholiday.com

Alte restaurate de referinţă din cele 28 de ţări ale Uniunii Europene:

Tour d’Argent, Paris, Franţa
Tim Raue, Berlin, Germania
Funky Gourmet, Atena, Grecia
Rosenstein, Budapesta, Ungaria
The Brazen Head, Dublin, Irlanda
Osteria Francescana, Modena, Italia
Carlstons, Riga, Letonia
Neringa, Vilnius, Lituania
Ma Langue Sourit, Moutfort, Luxemburg
Ta’ Kris, Sliema, Malta
De Librije, Zwolle, Olanda
Atelier Amaro, Varşovia, Polonia
Mercado da Ribeira, Lisbona, Portugalia
1st Slovak Pub, Bratislava, Slovacia
Lolita Café, Ljubljana, Slovenia
El Celler de Can Roca, Girona, Spania
Fäviken, Jarpen, Suedia
Dinner by Heston Blumenthal, Londra, Marea Britanie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: