Ce este şi cum se prepară balik ekmek, o celebră mâncare stradală din Istanbul

Ce este şi cum se prepară balik ekmek, o celebră mâncare stradală din Istanbul

Balik ekmek, un sandviş delicios FOTO Shutterstock

Istanbul este unul dintre oraşele cu cea mai bună mâncare stradală, mereu proaspătă şi apetisantă. Mirosurile te îmbie pe orice stradă, iar dacă de kebab şi donner a auzit (şi încercat) tot românul, balik ekmek e mai puţin cunoscut, dar de neratat dacă faci o vizită în Istanbul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Balik ekmek poate fi mâncat în multe locuri din oraş, dar în portul Eminonu există foarte multe restaurante şi terase care servesc numai acest preparat. Mereu pline cu localnici şi turişti, aceste locante vând sute sau chiar mii de astfel de sendvişuri pe zi, în funcţie de ziua săptămânii şi de perioada anului.

Balik ekmek este unul dintre cele mai bune preparate de street food din întreaga lume. În traducere, balik ekmek înseamnă peşte-pâine şi este exact aşa cum îi spune numele: o bucată generoasă de franzelă albă şi pufoasă (celebra pâine turcească foarte populară imediat după Revoluţie), care adăposteşte în interior un file de peşte fript. Se serveşte repede şi fierbinte, la fel ca micii din Obor.

Citeşte aici ce tip de peşte se foloseşte în acest sandviş, de ce este importat şi află reţeta pentru a-l prepara acasă la tine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările