Ce ierburi aromatice proaspete se potrivesc mai bine în mâncăruri şi cum le păstrezi mai mult timp
0Dau un gust deosebit mâncării şi pot transforma un preparat banal într-unul delicios. Esenţiale în bucătărie, ierburile aromatice nu trebuie să îţi lipsească din casă. Când ai ocazia, încearcă să le foloseşti în varianta proaspătă, pentru că oferă o savoare intensă.
Busuiocul
Condimentează perfect carnea albă sau carnea de vită. Se completează cu roşiile, cimbru şi oregano. Este ideal în prepararea sosurilor, precum sosul pesto, sosuri de tomate sau în salate.
Cimbrul
Se potriveşte foarte bine în preparatele cu ouă, carne de miel, carne de porc şi peşte la grătar. Se completează bine cu rozmarinul, foile de dafin şi coriandru. Este perfect în reţetele cu fasole sau vegetariene, oferind un plus de gust.
Mărarul
Oferă un gust deosebit somonului, mâncărurilor cu morcovi sau sosurilor cu castravete şi iaurt. Poate fi combinat cu muştar, piper, ceapă verde sau foi de dafin. Este ideal în tocăniţe, supe reci, în special cele de castraveţi, salate şi murături.