Ce alimente nu trebuie preparate în cuptorul cu microunde, potrivit specialiştilor: de ce nu este recomandat să dezgheţăm carnea în acest fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimente ce nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde. FOTO Arhivă
Alimente ce nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde. FOTO Arhivă

Cuptorul cu microunde îşi dovedeşte utilitatea ori de câte ori suntem pe fugă şi vrem să încălzim ceva în grabă. Însă cu toate acestea, există anumite lucruri sau alimente pe care nu ar trebui să le punem la încălzit în acest obiect electrocasnic, după cum avertizează specialiştii.

Un cuptor cu microunde poate fi util în bucătărie. Însă, pentru a te putea bucura pe deplin de ajutorul lui, este important să respecţi câteva reguli, scrie topbuzz.com.

„Gătitul la cuptorul cu microunde poate fi rapid, uşor şi convenabil. Dar, în cazul anumitor alimente,acesta poate schimba gustul, valoarea nutritivă, alimentele putând deveni chiar dăunătoare“, avertizează Andrew D. Scott, directorul medical al unei clinici private din America.

 Brocoli

image

Atunci când este gătit într-un recipient cu apă, brocoli îşi poate pierde mult din valoarea nutriţională dacă este introdus în cuptorul cu microunde. „Preparat în acest fel, brocoli îşi poate pierde până la 97% din antioxidanţi“, spune  Andrew D. Scott. Pentru a păstra cât mai mult din valoarea nutriţională, aţi putea încerca prepararea intr-un recipient cu mai puţină apă, care să fie acoperit cu un capac.

Paste

image

Cuptorul cu microunde găteşte inegal. Aşa că dacă îl utilizezi pentru a reîncălzi pastele, se poate ca în unele părţi să le usuce prea tare. „Nu încălziţi pastele în cuptorul cu microunde. Acest lucru trebuie făcut într-o cratiţă la foc mediu. Pe durata reîncălzirii ar trebui, de asemenea, să adăugaţi ulei“, spune John Hayden bucătar-şef al Clayton Hotel.

Carne

image

Susanne Ekstedt, cercetător al Institutului Tehnic de Cercetare din Suedia, recomandă evitarea obiceiului de a dezgeţa carnea în cuptorul cu microunde, fiind un lucru dăunător sănătăţii. 

„Oamneii de ştiinţă ştiu acest lucru de o lungă perioadă de timp. Este binecunoscut în industria alimentară, însă majoritatea oamenilor par să nu fie conştienţi de acest lucru“, spune Ekstedt. „Cel mai bun mod în care puteţi face acest lucru este utilizarea apei. Sigilaţi mâncarea într-o pungă de plastic şi puneţi-o în chiuvetă, sub jetul de apă. Va avea un gust mult mai bun“, a adăugat specialistul.

Ouă

image

Omletele sunt gustoase atunci când le prepari în cuptorul cu microunde, dar nu încercaţi să pregătiţi în acest mod ouă fierte, deoarece pot exploda. „Nu încercaţi să fierbeţi ouă în cuptorul cu microunde. Aburul nu va avea unde să iasă şi se va crea un miros teribil“, spune Andrew D Scott.

Ardei iute

image

„Dacă se întâmplă ca un ardei iute să ia foc într-un cuptor cu microunde, va elibera substanţe chimice care vor produce usturimi la nivelul ochilor şi al gâtului“, avertizează Andrew. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite