Carnea de ied, mai sănătoasă decât cea de miel? Ce spun medicii

Carnea de ied, mai sănătoasă decât cea de miel? Ce spun medicii

Carnea de ied, mai sănătoasă decât cea de miel? Ce spun medicii

Carnea de miel este nelipsită de pe masa de Paşte a multor români, însă dacă nu vă place gustul sau dacă aveţi probleme cu colesterolul, specialiştii recomandă carnea de ied. Este însă într-adevăr mai sănătoasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carnea de ied, mai sănătoasă decât cea de miel?

 
Specialiştii spun că iedul ar fi mai sărac în colesterol şi decât puiul, fie el şi fără piele. Asta pentru că iedul nu asimilează grăsimea în muşchi, aşa cum se întâmplă în cazul vitei şi porcului, ci în exterior, ceea ce face ca acele părţi să fie uşor eliminate prin tăiere.
 
Şi carnea de vită conţine de două ori mai multe grăsimi decât cea de ied, iar porcul de trei ori mai multe. 
 
  • „Carnea de ied şi carnea de capră au mai puţină grasime datorită regimului de viaţă. Caprele nu sunt crescute în regim industrial, şi nu sunt supuse un regim intensiv de creştere. Ele cresc în natură, sunt hrănite natural, de aceea carnea lor este bogată în proteine”, explică medicul nutriţionist Corina Zugravu.
 
Părerile sunt însă împărţite referitor la gustul cărnii de miel şi de ied. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: