Mercedes-Benz G Class – Experience

Mercedes-Benz
G Class – Experience

Mercedes-Benz G350 d

Am concediat pentru două zile jurnalistul auto pentru a participa la o experienţă rezervată clienţilor Mercedes-Benz, un G-Experience.

Ştiri pe aceeaşi temă

A fost o altfel de lansare pentru Mercedes-Benz G 350 d. Cu noua generaţie G Class m-am întâlnit acum aproape doi ani, în configuraţia G 500. Cum G Class este un fel de totem, categoric nu face parte din categoria automobilelor, totul se rezumă la a-l accepta aşa cum este sau nu.

Interacţionând pe firul epic al carierei de jurnalist şi cu vechea generaţie, chiar în două declinări ale acesteia, contactul cu W463 a fost similară cu mutarea într-un cartier rezidenţial de pe Saturn, atât de mare este saltul adus de actualul model.

Şi deşi nu pot spune că sunt vreo domnişoară pudică deranjată de câteva sute de cai putere, versiunea G 500 am găsit-o uşor obositoare. Ceva cam nărăvaşă, uşor cam vocală... consumul urban de +20 litri l-am trecut la şi altele. De aceea am vânat această întâlnire cu un G 350 d.

Traseul aventurii G-Experience a fost desenat de băieţii de la 100 Tracks şi a inclus inclusiv pasaje destul de aprige în offroad.

Revenind la G 350 d, trebuie menţionat că sub capotă are noul propulsor diesel Mercedes- Benz de 2.925 cmc, cu şase cilindri în linie, un motor pe care l-am întâlnit prima dată pe noua generaţie CLS. Nu ştiu de ce, dar anticipam un uşor parfum de submotorizare de la acest motor raportat la cele 2.489 kg ale maşinii. Şi m-am înşelat, chiar amarnic. Un şase în linie extrem de silenţios, cei fără ureche muzicală riscă să-l alimenteze cu benzină, care dezvoltă 286 CP între 3.400 şi 4.600 rpm şi un cuplu motor de 600 Nm de la 1.200 până la 3.200 rpm. Acest cuplu motor colosal disponibil de la 1200 rpm contribuie la un confort senzaţional în utilizare.

Testul complet, cu galerie foto extinsă, poate fi citit pe ADEVARUL AUTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările