Mercedes-Benz şi Aristoteles Workshop – parteneri pentru industria de film documentar din România

Mercedes-Benz şi Aristoteles Workshop – parteneri pentru industria de film documentar din România

Mercedes-Benz România este partener al Aristoteles Workshop, singura platformă de training şi dezvoltare pentru autorii de film documentar din România, care îşi propune să pună bazele unei noi generaţii de regizori de film documentar în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul, ajuns la cea de-a 13-a ediţie, se desfăşoară în perioada 1 - 31 august 2018, în Ţara Haţegului. Participanţii au la dispoziţie o serie de autoturisme GLC pentru realizarea filmărilor pe un areal care cuprinde printre altele Deva, Hunedoara şi siturile arheologice de la Sarmisegetuza..
 
„Mercedes-Benz este un susţinător activ al culturii cinematografice din România şi, pe lângă parteneriatele tradiţionale pe care le avem în acest domeniu, ne face placere să punem bazele unor noi colaborări, cum este cea cu Asociaţia Aristoteles Workshop. Suntem onoraţi să oferim suportul logistic pentru realizarea documentarelor acestei ediţii şi aşteptăm cu entuziasm să  vedem proiectele finale.”, a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars şi CEO Mercedes-Benz România.
 
„În decursul celor 12 ani de existenţă, Aristoteles Workshop a contribuit la producerea unor filme documentare ambiţioase şi la lansarea unora dintre cei mai bine văzuţi regizori din industrie la momentual actual, obţinând recunoaştere la festivalurile naţionale şi internaţionale de profil. Ne bucurăm că Mercedes-Benz România s-a alăturat echipei Aristoteles Workshop şi că împreună producem o nouă ediţie de succes.”, a declarat Dan Nuţu, actor, producător şi fondator al Asociaţiei Aristoteles Workshop.
15 tineri realizatori şi artişti în filmul documentar din nouă ţări (Bulgaria, Bosnia, Chile, Franţa, Germania, Italia, Olanda, România şi Spania) au acceptat provocarea Artistoteles Workshop: de a realiza un film de scurtmetraj în cinci săptămâni. Împărţiţi în cinci echipe şi îndrumaţi de mentori din industrie, cei 15 participanţi trebuie să găsească, să filmeze şi să monteze de la zero o poveste.
Invitaţii speciali ai acestei ediţii sunt: Thierry Garrel, director timp de 17 ani al departamentului de film documentar al televiziunii franco-germane Arte, supranumit şi „Papa“ filmului documentar, Lotte Mik-Meyer, John Appel, Jeroen Berkvens şi Laurent Bécue-Renard, realizatori multipremiaţi în circuitul de festivaluri de film documentar.
Printre alumnii cursului Aristoteles se numără regizorul Adina Pintilie, a cărui film „Touch Me Not” a câştigat Ursul de Aur la Berlin, în 2018.
Documentarele produse în cadrul Aristoteles Workshop au primit numeroase distincţii la renumite festivaluri de film, precum Festivalul de Film Internaţional de la Locarno, Cannes, Sarajevo sau Trieste.
 
Asociaţia Aristoteles Workshop a fost fondată în anul 2006 de către actorul şi producătorul de filme documentare Dan Nuţu şi soţia sa Cristina Hoffman, la rândul ei producătoare de filme documentare. Misiunea organizaţiei este de a educa noi generaţii de regizori de film documentar în regiunea Europei Centrale şi de Est şi de a contribui la dezvoltarea domeniului prin realizarea de filme documentare în România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările