VIDEO Dacia Duster 1.0 TCe GPL – Mai bun decât dieselul?

VIDEO Dacia Duster 1.0
TCe GPL – Mai bun decât dieselul?

Faptul că Dacia oferă din fabrică un sistem de propulsie ce poate fi alimentat cu GPL naşte un concurent direct pentru versiunile diesel. Este oare motorul TCe de 100 CP suficient pentru Duster? L-am testat să aflăm.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacia Duster nu are nevoie de prea multe prezentări, pentru că deja şi-a clădit un succes impresionant, iar noul model care se vinde din 2017 este deja confirmat de piaţă nu doar la nivel european, ci şi global. Aşa cum am văzut la noile Dacia Logan şi Sandero, Dacia a început un pas important, acela de a renunţa la motoarele diesel, însă acum oferă în gamă un motor pe benzină ce poate fi alimentat şi cu GPL. Din fabrică. Este o soluţie extrem de interesantă şi merită cu siguranţă exploatată.

Dar să trecem la fapte. În primul rând motorul de 100 CP are doar un litru şi o configuraţie cu 3 cilindri. Să le luăm pe rând. Motoarele cu trei cilindri sunt uneori zgomotoase şi nu sunt echilibrate optim, dar în cazul lui Duster acest lucru nu se aplică, micul motor având o funcţionare ireproşabilă din punct de vedere al vibraţiilor şi aproape că nu se simte în funcţionare. 

 
VIDEO REVIEW
 
 
 

Testul complet, cu galerie foto extinsă, poate fi citit pe ADEVARUL AUTO.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările