VIDEO Cea mai mică maşină din lume a trecut cu succes testul şoselelor

VIDEO Cea mai mică maşină din lume a trecut cu succes testul şoselelor

Austin Coulson, la volanul propriei invenţii FOTO autos.yahoo.com

Austin Coulson, un tânăr originar din Texas, a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a construit şi testat cea mai mică maşină din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Autoturismul în miniatură măsoară 64 de centimetri în înălţime, 65 de centrimetri lăţime şi numai 126 de centimetri lungime, fiind special creat pentru adolescenţii cu spirit de aventură. În ciuda dimensiunilor reduse, vehiculul construit de Coulson concurează cu modelele trandiţionale de autoturisme, având în dotare faruri şi ştergătoare.

Desigur, plăcuţa de înatriculare, claxonul şi parbrizul sunt alte trei elemente esenţiale care completează designul neobişnuit al celui mai mic autoturism din lume. În ceea ce priveşte alimentarea rezorvorului, Coulson susţine că şoferul poate să parcurgă aproximativ 36 de kilometri, înainte de a-i face, din nou, plinul.

Tânărul în vârstă de 29 de ani a explicat presei locale că pasiunea sa pentru mecanică s-a născut încă din copilărie. La vârsta de 16 ani, Austin a devenit proprietarul unui Ford Bronco, ale cărui piese le-a dezasamblat şi asamblat la loc pentru a se perfecţiona în domeniu.

Încurajat de familie şi de prieteni, tânărul s-a gândit să bată recordul mondial stabilit în prealabil de un britanic şi să construiască cea mai mică maşină din lume. Visul său a devenit realitate, după ce comisia care supraveghează Guinness World Records i-a acordat marele premiu, potrivit odditycentral.com.

Deşi maşina a trecut cu succes testul şoselelor, americanul nu a acceptat ca modelul lui să intre în producţia de masă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: