Ziarul The New York Times desfiinţează 100 de posturi din redacţia sa

Ziarul The New York Times desfiinţează 100 de posturi din redacţia sa

Ziarul The New York Times desfiinţează 100 de posturi din redacţia sa FOTO Wikipedia

Celebrul cotidian american „The New York Times” a anunţat recent că va desfiinţa aproximativ o sută de locuri de muncă din redacţia sa, pentru a putea continua investiţiile în zonă digitală, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia doreşte să elaboreze în acest sens un plan de plecări voluntare, dar dacă acestea se vor dovedi insuficiente, conducerea ziarului nu a exclus şi varianta disponibilizărilor.

De această măsură sunt vizaţi circa 7,5% din numărul total de angajaţi ai cotidianului.

„Aceste reduceri de personal ne ajută să controlăm costurile companiei şi ne vor permite să continuăm investiţiile în viitorul digital al publicaţiei”, au anunţat Arthur Sulzberger, proprietarul publicaţiei, şi Mark Thompson, directorul general al cotidianului.

În momentul de faţă, ziarul „The New York Times” are 1.330 de angajaţi, un nivel record ce are drept consecinţă angajările făcute anul trecut pentru departamentele de producţie video şi online.

În ultimii ani, strategia publicaţiei a fost să pună un accent tot mai mare asupra produselor sale digitale, în speranţa de a compensa declinul abonamentelor pentru versiunea tiparită.

Cu toate acestea, profitul net al ziarului a scăzut la valoarea de 9,2 milioane de dolari, faţă de 20,1 milioane de dolari anul trecut.

Ziarul „The New York Times” a fost înfiinţat în anul 1851, iar în prezent este deţinut de The New York Times Company, care are în portofoliu alte 15 publicaţii precum The New York Times, The International Herald Tribune şi site-ul NYTimes.com.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările