WSJ: Hackeri ruşi au pătruns în reţele de electricitate din Statele Unite

WSJ: Hackeri ruşi au pătruns în reţele de electricitate din Statele Unite

FOTO Arhivă

Hackeri afiliaţi unui grup susţinut de statul rus au obţinut anul trecut acces la reţele de electricitate din Statele Unite, fapt ce le-ar fi permis să provoace pene de curent, relatează The Wall Street Journal (WSJ), potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficiali din Departamentul american de Securitate Internă afirmă că hackeri afiliaţi unui grup cunoscut cu numele „Dragonfly“ sau „Energetic Bear“ au reuşit să pătrundă în reţele electrice din Statele Unite şi să facă „sute de victime“ în 2017. 

Potrivit sursei citate, ei au folosit metode convenţionale precum „spear-phishing“ în scopul de a păcăli victimele pentru a-şi introduce parolele, după care au obţinut acces la reţele de furnizori, ceea ce le-a permis să fure acreditările şi să obţină acces în reţele de electricitate.

Noile informaţii apar în contextul creşterii tensiunilor între Moscova şi Washington în aspectele cibernetice, notează Reuters. Un juriu federal american a inculpat în această lună 12 agenţi ruşi în cazul atacului din 2016 asupra reţelei de computere a Partidului Democrat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările