Un prezentator de la Fox News l-a criticat pe Trump pentru „cel mai susţinut asalt asupra libertăţii presei din istoria SUA”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Wallace de la Fox News l-a criticat dur pe Donald Trump FOTO AFP
Chris Wallace de la Fox News l-a criticat dur pe Donald Trump FOTO AFP

Un prezentator important de la postul american de ştiri Fox News, un canal conservator cunoscut pentru loialitatea sa faţă de Casa Albă, l-a criticat dur pe Donald Trump pentru că a condus cel mai mare atac direct asupra libertăţii presei, din istoria Americii, informează The Guardian.

Chris Wallace, care este admirat deseori pentru că iese din linia colegilor săi de la Fox, prin adresarea unor întrebări grele oficialilor din administraţie, a transmis cea mai dură critică de până acum la adresa preşedintelui SUA, la un eveniment care sărbătorea primul amendament.

„Cred că preşedintele Trump este angajat în cel mai direct asalt susţinut supra libertăţii presei din istoria noastră”, a spus Wallace în aplauzele publicului de la Newseum, un muzeu al presei de la Washington, miercuri noapte.

„A făcut tot ce a putut pentru a submina presa, a încerca să ne nege legitimitatea şi cred că scopul este clar: să crească îndoielile atunci când informaţiile la adresa lui şi a administraţiei lui sunt critice, în aşa fel încât lumea să nu aibă încredere în noi. În 2017, el a scris ceva pe Twitter care a spus mult mai multe despre el decât despre noi: «Presa fake news nu este duşmanul meu. Este duşmanul poporului american.»”

Wallace, fiu al recunoscutului om de presă Mike Wallace, se numără printre puţinii jurnalişti de la Fox News care se exprimă împotriva lui Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite