Un miliardar american va plăti împrumuturile de studii pentru 400 de studenţi

Un miliardar
american va plăti împrumuturile de studii pentru 400 de studenţi

Robert F Smith (stanga)

Un investitor american în tehnologie i-a surprins pe absolvenţii unei universităţi din Atlanta, Georgia, spunându-le că le va plăti toate împrumuturile studenţeşti, scrie BBC.

Robert F. Smith, unul dintre cei mai proeminenţi filantropi de culoare din America, ţinea un discurs la Morehouse College, când a menţionat că va plăti datoriile a 400 de studenţi, în valoare de cel puţin zece milioane de dolari. Promoţia 2019 şi profesorii prezenţi au fost uluiţi de veste, înainte să înceapă să aplaude gestul filantropului.

Smith, în vârstă de 56 de ani, a înfiinţat societatea de capital privat Vista Equity Partners în 2000, pentru a investi în companii de software şi are o valoare netă de 5 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

„În numele a opt generaţii ale familiei mele care au trăit în această ţară, vom pune puţină benzină în maşina voastră“, le-a spus Smith absolvenţilor, duminică.

Miliardarul deja anunţase că va dona 1,5 milioane de dolari către instituţia de învăţământ.

Nu este clar care va fi suma exactă pentru plata datoriilor studenţeşti, dar este estimată la cel puţin 10 milioane de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: