Un investitor important şi donator a dat în judecată un grup pro-Trump care a eşuat în contestarea alegerilor. Acesta doreşte înapoi 2,5 milioane de dolari

Un investitor important şi donator a dat în judecată un grup pro-Trump care a eşuat în contestarea alegerilor. Acesta doreşte înapoi 2,5 milioane de dolari

Investitorul Fred Eshelman a dat în judecată o grupare pro-Trump Foto eshelmanventures.com

O grupare pro-Trump care prezentase un plan de contestare a alegerilor prezidenţiale americane prin care ar fi dovedit fraude electorale a fost dată în judecată de un donator important al proiectului.  Acesta spune că rezultatele obţinute nu sunt pe măsura celor 2 milioane şi jumătate de dolari cheltuiţi, potrivit Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fred Eshelman, fondatorul Eshelman Ventures LLC, o companie de investiţii în sectorul privat de sănătate, îşi motivează acţiunea în instanţă prin faptul că solicitările sale privind progresele contestaţiilor au fost întâmpinate cu „răspunsuri vagi, banalităţi şi promisiuni goale”, după cum a scris în plângerea depusă la un tribunal federal din Houston.

 
Organizaţia True the Vote Inc., cu sediul în Houston (Texas) a propus un plan ambiţios privind investigaţii, litigii şi expunere a unor voturi ilegale şi fraude în alegerile generale din 2020, se arată în plângere.
 
True the Vote a retras toate cele patru procese ale sale săptămâna trecută. Grupul a făcut anunţul pe site-ul său: „Deşi îi susţinem pe alegătorii care au depus mărturii, obstacolele în prezentarea argumentelor noastre cuplate cu constrângerile legate de timp a făcut necesar să mergem pe o altă cale”.
 
În ciuda mai multor acuzaţii de nereguli electorale şi fraudă venite din partea preşedintelui american Donald Trump, campaniei sale şi susţinătorilor săi nu au ieşit la iveală dovezi ale unor probleme în procesul de vot care să schimbe rezultatele scrutinului câştigat de Joe Biden în mai multe state cheie.
 
Proiectul grupului, intitulat „Validează votul”, a constat într-un plan de contestaţii în şapte state indecise presupunând colectarea de plângeri individuale, obţinerea sprijinului din partea membrilor legislativului republican în state cheie şi efectuarea de „analize statistice şi modelari sofisticate de date pentru a identifica buletine de vot potenţial ilegale sau frauduloase”, se arată în documentele depuse de reclamant.
 
Investitorul a declarat că a fost de acord să susţină acest plan astfel că pe 5 noiembrie a transferat grupului 2 milioane de dolari şi alţi 500,000 de dolari după o săptămână - după ce i s-a spus că ar fi nevoie de o sumă mai mare pentru concretizarea planului.
 
Fred Eshelman s-a decis să dea în judecată grupul când nu a primit niciun fel de rapoarte referitoare la progresele făcute în contextul certificărilor apropiate ale alegerilor în mai multe state, astfel că şi-a cerut banii înapoi.
 
True the Vote i-a propus o înţelegere de 1 milion de dolari pentru a-şi retrage plângerea, se arată în documentele de judecată.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările