Un hacker a spart contul telefonic şi de internet de la domiciliul şefului spionilor americani

Un hacker a spart contul telefonic şi de internet de la domiciliul
şefului spionilor americani

James Clapper FOTO abcnews.go.com

Un hacker a reuşit să spargă contul telefonic şi de internet aparţinând directorului serviciilor de informaţii americane, James Clapper, potrivit site-ului de informaţii Motherboard.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacul informatic a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al serviciului condus de Clapper, Biroul directorului informaţiilor naţionale (ODNI). Purtătorul de cuvânt, Brian Hale, nu a confirmat însă detaliile pirateriei, relatează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

„Suntem la curent cu acest caz. L-am sesizat autorităţilor competente“, a declarat el pentru AFP.

Potrivit site-ului de informaţii, hackerul a reuşit să găsească parola de acces la contul lui James Clapper de la Verizon, furnizorul de acces telefonic şi de internet pentru domiciliul său.

Acesta a reuşit să deturneze apelurile de la domiciliul lui Clapper către Free Palestine Movement, o organizaţie de apărare a drepturilor palestinienilor cu sediul în California.

De asemenea, el a reuşit să spargă contul de mesagerie Yahoo! folosit de soţia lui James Clapper, conform aceleiaşi surse.

Hackerul, care foloseşte pseudonimul „Cracka“, face parte dintr-un grup deja implicat în piratarea adresei private de e-mail a directorului CIA John Brennan.

În octombrie, WikiLeaks a publicat mai multe documente provenite din contul de e-mail personal al lui John Brennan însă acestea erau datate între 2007 şi 2009, înainte ca el să-şi preia funcţia la CIA.

Publicarea acestor e-mailuri a avut loc cu câteva săptămâni după ce un hacker care s-a prezentat ca fiind un adolescent american a declarat pentru tabloidul New York Post că a spart adresa de e-mail a directorului CIA şi a obţinut informaţii personale.

Nemulţumit, directorul CIA a denunţat atenţia de care s-a bucurat acest caz din partea opiniei publice. El a explicat că, deşi este „un responsabil guvernamental“, el are şi „o familie, prieteni, facturi de plătit, lucruri de făcut în viaţa cotidiană“ care se fac „pe internet“, notează Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările