Trump nu are voie să îşi blocheze criticii pe Twitter, a decis o instanţă americană

Trump nu are voie să îşi blocheze criticii pe Twitter, a decis o instanţă americană

FOTO: EPA-EFE

Instanţa americană a decis că preşedintele american Donald Trump a încălcat Constituţia în momentul în care a blocat  mai multe persoane pe contul său de Twitter, după ce utilizatorii reţelei de socializare l-au criticat sau ironizat, scrie New York Times.

Un complet de trei judecători de la Curtea de Apel a Statelor Unite din Al Doilea Circuit a decis că preşedintele Donald Trump foloseşte Twitter pentru afaceri ale guvernului şi nu are dreptul să interzică unor cetăţeni americani să îi citească postările sau să intre în conversaţie cu el,informează news.ro.

Primul Amendament al Constituţiei interzice unui oficial care foloseşte reţelele sociale pentru probleme de stat să excludă anumiţi oameni „dintr-un dialog deschis” pentru că „spun lucruri cu care oficialul nu este de acord”, a afirmat judecătorul Barrington D. Parker.

„Această dezbatere, pe cât de inconfortabilă şi neplăcută poate fi, este un lucru bun. În rezolvarea acestui apel, reamintim că Primul Amendament ne arată că cel mai bun răspuns în faţa unui discurs nefavorabil este dat de mai multă discuţie, nu mai puţină”, a afirmat Parker.

Contul de Twitter al lui Donald Trump este urmărit de aproape 62 de milioane de persoane, iar preşedintele american se foloseşte de el deseori pentru a face anunţuri importante.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: