Trump graţiază o activistă pentru drepturile femeilor acuzată că a votat ilegal în alegerile prezidenţiale din 1872

Trump graţiază o activistă pentru drepturile femeilor acuzată
că a votat ilegal în alegerile prezidenţiale din 1872

Susan B. Anthony FOTO kshb.com

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că plănuieşte să acorde graţiere postum activistei pentru drepturile femeilor Susan B. Anthony, care a fost acuzată că a votat ilegal în alegerile prezidenţiale din 1872, informează NBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Astăzi, voi semna o graţiere completă pentru Susan B. Anthony. Ea nu a fost iertată niciodată. Ştiaţi asta? Nu a fost iertată niciodată”, a spus Trump la Casa Albă, înainte de semnarea unei proclamaţii care marchează 100 de ani de la ratificarea Amendamentului 19, care garanta dreptul femeilor la vot.

Preşedintele a adăugat: „Nu a fost iertată niciodată pentru că a votat. Ea a fost vinovată pentru că a votat. Şi vom semna o graţiere completă şi cred că asta este cu adevărat fantastic”.

Decizia lui Trump este văzută ca o încercare de a obţine votul femeilor la alegerile din toamna aceasta. În sondaje, ele îl preferă pe democratul Joe Biden.

Anthony a votat în Rochester (New York), în 1872, şi a fost arestată şi judecată. Ea nu a plătit amenda de 100 de dolari şi nici nu a executat vreo pedeapsă cu închisoarea, potrivit House Office of the Historian. Amendamentul 19, pentru care ea a luptat, a fost ratificat la 14 ani de la moartea ei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările