Hillary Clinton, acuzată că mimează boala

Hillary Clinton, acuzată că mimează boala

Fostul trimis al SUA la ONU, republicanul John Bolton, a declarat  pentru Fox News că leşinul şi comoţia cerebrală Hillary Clinton ar fi simptomele a ceea ce angajaţii din afaceri externe numesc "boală diplomatică", menită să-l elibereze pe un diplomat de o sarcină neplăcută.

Ştiri pe aceeaşi temă

BodyHillary Clinton urma să apară în faţa comisiilor pentru Afaceri Externe din Congres joi, pentru a răspunde întrebărilor legate de breşele de securitate, care au stat la baza atentatului terorist de la Benghazi.

"Este o boală diplomatică în scopul de a se eschiva", a declarat Bolton, care a lucrat în administraţia Bush. "Vreau să zic, sper că nu este nimic serios. Dar acest lucru a apărut într-un mod pe care îl consider netransparent şi cred că există o obligaţie aici".

Victoria Nuland, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a insistat marţi că aceste speculaţii sunt "complet neadevărate" şi că Bolton sau alţii care au contestat comoţia cerebrală "sunt persoane care nu ştiu despre ce vorbesc".

"Este păcat că în astfel de vremuri oamenii fac speculaţii în baza cărora nu există informaţii", a declarat ea.

Retragerea lui Hillary Clinton de la audieri a provocat un val de speculaţii conform cărora aceasta ar încerca să-şi încheie cariera de diplomat fără să fie supusă vreunei critici legate de atac. Hillary Clinton a susţinut că nu este interesată să fie numită în al doilea mandat al lui Obama.

Secretarul de Stat, considerată un posibil candidat la alegerile prezidenţiale din 2016, a refuzat să apară în emisiunile televizate, la cinci zile după atacul de la Benghazi, care s-a soldat cu moartea ambasadorului american în Libia, Chris Stevens, precum şi a altor trei americani. Susan Rice a fost oficialul care a apărut în faţa camerelor de luat vederi, în calitate de ambasador al Statelor Unite la ONU.

Clinton a declarat luni că va răspunde în faţa comisiei în ianuarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: