Epava navei El Faro, dispărută de o lună, localizată în Oceanul Atlantic

Epava navei El Faro, dispărută de o lună, localizată în Oceanul Atlantic

Autorităţile americane au localizat epava navei-cargo El Faro, scufundată în urmă cu o lună în Oceanul Atlantic, în largul Insulelor Bahamas, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă


Epava navei se află la adâncimea de aproximativ 5.000 de metri, la est de Insulele Bahamas.

"În mod categoric, epava nu va putea fi scoasă la suprafaţă; nava rămâne unde este. Dacă vor fi observate rămăşiţe umane, vom încerca să le scoatem", a declarat Peter Knudsen, purtătorul de cuvânt al Departamentului american pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB).

Nava El Faro, sub pavilion american, plecase din Portul Jacksonville (Florida) spre San Juan (Puerto Rico). La bordul cargobotului cu lungimea de 224 de metri erau 28 de cetăţeni americani şi cinci polonezi.

Ultima dată, echipajul navei care transporta vehicule a semnalat că erau condiţii de furtună şi o mare agitată. În plus, nava plutea în derivă din cauza unor probleme la motor.

Nava a dispărut pe 2 octombrie într-o zonă afectată de Uraganul Joaquin, care a degajat rafale de vânt de peste 200 de km/h în Arhipelagul Bahamas.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările