Cum l-a făcut Pentagonul mai bogat pe Jeff Bezos şi mai sărac pe Bill Gates

Cum l-a făcut Pentagonul mai bogat pe Jeff Bezos şi mai sărac pe Bill Gates

Jeff Bezos şi Bill Gates

Răsturnare de situaţie în SUA după venirea la putere a noii administraţii. Microsoft, compania înfiinţată de Bill Gates, a pierdut recent un contract imens cu ministerul american al Apărării în valoare de 10 miliarde de dolari. Acţiuniile Amazon, companie fondată de Jeff Bezos, au crescut cu 4,7% marţi, după ce Ministerul american al Apărării a anunţat că a anulat mega-contractul pentru servicii ”cloud”, scrie Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul american al Apărării a transmis, în cursul zilei de marţi, că a anulat un mega-contract pentru servicii „cloud”, adică servere interconectate, care se ridica la valoarea de 10 miliarde de dolari. Iniţial, acesta fusese atribuit în anul 2019 de către administraţia Trump, companiei Microsoft , în defavoarea principalului contra-candidat, Amazon.
 
Compania condusă de Jeff Bezos a făcut ulterior şi o contestaţie. Pentagonul a transmis că proiectul respectiv, care ar fi trebuit să se desfăşoare pe 10 ani, „nu mai corespunde nevoilor sale”. Motivul s-ar referi la „evoluţia cerinţelor” şi la „progresele din acest sector”. În prezent, ministerul american al Apărării mai spune că va iniţia o nouă procedură pentru angajarea diverselor companii specializate în servicii „cloud”. Contractul era unul extrem de important, cu o durată de 10 ani. Acesta avea drept scop modernizarea tuturor sistemelor informatice ale forţelor armate americane într-un sistem gestionat şi bazat pe inteligenţa artificială.
 
Averea lui Bezos a crescut cu de 8,4 miliarde de dolari
 
Acţiuniile Amazon au crescut cu 4,7% marţi, după ce Ministerul american al Apărării a anunţat că a anulat mega-contractul pentru servicii ”cloud”, scrie Bloomberg. Creşterea de 4,7% i-a adus averii lui Bezos un plus de 8,4 miliarde de dolari. Acum cel mai bogat om de pe planetă a atins un record al averii de 211 miliarde de dolari. Jeff Bezos a renunţat la 5 iulie la funcţia de director general al Amazon. Momentul marchează aniversarea a 27 de ani de la înfiinţarea firmei, în 1994.
 
Acum miliardarul va zbura în spaţiu, pe 20 iulie, împreună alte trei persoane, printre care şi Wally Funk, o femeie în vârstă de 82 de ani. Amazon, gigantul de comerţ online, devenit expert în servicii de cloud computing, l-a acuzat pe fostul preşedinte american Donald Trump că s-ar afla în spatele alegerii Pentagonului din cauza animozităţii sale faţă de Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Ministerul american al Apărării intenţionează să-şi întoarcă acum privirea spre mai multe companii, începând cu Microsoft şi Amazon, singurele două grupuri „capabile să răspundă nevoilor sale“ la ora actuală. Dar ministerul va „continua să efectueze cercetări de piaţă pentru a stabili dacă şi alţi furnizori cu sediul în SUA“ ar putea îndeplini cerinţele sale, potrivit AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările