Bernard Madoff, autorul celei mai mari escrocherii financiare din istorie, a murit în închisoare la vârsta de 82 de ani

Bernard Madoff, autorul celei mai mari escrocherii
financiare din istorie, a murit în închisoare la vârsta de 82 de ani

Bernard Madoff FOTO EPA-EFE

Bernard Madoff, omul din spatele celei mai mari scheme Ponzi din lume, a decedat miercuri în penitenciarul din Carolina de Nord în care ispăşea o pedeapsă de 150 de ani de închisoare, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest fost investitor american a fost autorul celei mai mari escrocherii financiare din istorie, în valoare de zeci de miliarde de dolari.

Frauda piramidală Ponzi pusă la punct de această figură a lumii financiare newyorkeze, dezvăluită în decembrie 2008, consta în plătirea sau rambursarea unor clienţi mai vechi din fonduri depuse de către clienţi noi, notează AFP.

Multe dintre victime erau din comunitatea evreiască, pentru care Madoff a făcut donaţii importante. El şi-a recunoscut vinovăţia privind 11 infracţiuni.

Madoff a fost condamnat în iunie 2009 la 150 de ani de închisoare pentru o fraudă de 64,8 miliarde de dolari.

Acum două luni, fostul investitor a cerut să fie eliberat, întrucât era pe moarte. Avocatul său spunea că mai avea de trăit cel mult 18 luni.

După ce a fost închis, Bernard Madoff şi-a pierdut ambii fii: cel mare, Mark, s-a sinucis în 2010, iar cel mic, Andrew, a murit de cancer după patru ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările