Atacatorul de la baza navală din SUA a dat o petrecere înainte de atac unde a pus clipuri cu ucideri în masă. Ce indică postările de pe Twitter ale ucigaşului

Atacatorul de la baza navală din SUA a dat o petrecere înainte de atac unde a pus clipuri cu ucideri în masă. Ce indică postările de pe Twitter ale ucigaşului

Atac armat in Pensacola FOTO Twitter

Studentul saudit la aviaţie care a ucis trei oameni şi a rănit alţi şapte la baza aeronavală din Pensacola, Florida a dat o petrecere înainte de atac unde a pus clipuri cu ucideri în masă, a declarat un oficial american pus la curent  de autorităţile federale, relatează Bussiness Insider, care citează Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suspectul făcea parte din Forţele Aeriene saudite şi se afla în SUA pentru un program de antrenament. Atacul de vineri a fost filmat de un alt student saudit, unul din grupul de trei studenţi care au fost prezenţi la petrecere. Ceilalţi doi ar fi urmărit incidentul dintr-o maşină.

Autorităţile au reţinut zece studenţi pentru interogatoriu. Însă unii dintre militarii saudiţi de la baza aeriană nu sunt încă de găsit.

Analiza contului de Twitter al suspectului, identificat ca Mohammed Saeed Alshamrani, a scos la iveală postări în stilul lui Osama bin Laden, a transmis directorul Site Intel Group, Rita Katz.

Utilizatorul contului de Twitter, acum suspendat, presupus a fi aparţinut studentului saudit, scria că securitatea SUA şi a lumii islamice ţine de „un destin împărtăşit”: „Nu vei fi în siguranţă decât când o vom trăi ca pe o realitate în Palestina, iar trupele americane vor pleca de pe pământul nostru”.

Katz a menţionat că din postări nu a reieşit afilierea la un grup anume, dar că nu ar „ar fi surprinzător ca ISIS să revendice atacul”, întrucât organizaţia „nu mai are nimic de pierdut”.

Autorităţile americane nu au identificat încă motivele atacului şi măsura în care a fost un act terorist.

Alshamrani participa la un program special de antrenament pentru personalul militar străin, acesta fiind unul dintre cei peste 5000 de studenţi din 153 de ţări aflaţi în SUA în acest scop.

„Oportunitatea oferită studenţilor internaţionali de a avea experienţa antrenamentului la bazele noastre navale permite punerea bazelor unui parteneriat  atât în prezent cât şi în viitor”, spunea un înalt oficial implicat în supravegherea programului argumentând că este o construire a relaţiilor din care ambele părţi au de câştigat.

Însă după acest atac armat unii politicieni cer reevaluarea unor astfel de programe.

„Mă îngrijorează foarte tare faptul că atacatorul din Pensacola este un cetăţean străin care se antrena la o bază militară a SUA.

Cer o revizuire amplă a programelor militare de antrenament al cetăţenilor străini pe pământ american. N-ar trebui să le oferim aceste antrenamente celor care vor să ne facă rău”, scrie senatorul american Rick Scott pe Twitter.

„E clar că sunt necesare măsuri pentru a ne asigura că cetăţenii străini care ajung printre militarii noştri sunt atent şi amplu verificaţi”, a mai spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: