Kremlinul se pregăteşte să îngheţe activele statelor europene din Rusia

Kremlinul se pregăteşte să îngheţe activele statelor europene din Rusia

Ministru rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat că decizia Moscovei vine drept răspuns la îngheţarea activelor ruseşti în mai multe state europene

Moscova pregăteşte acţiuni în justiţie pentru a îngheţa active ale statelor europene din Rusia, a declarat Serghei Lavrov, citat de ITAR-TASS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile reprezintă un răspuns la deciziile tribunalelor din Belgia, Franţa şi Austria de a pune sechestru pe toate activele Rusiei din aceste ţări, ca urmare a unei decizii a Curţii de Arbitraj de la Haga privind compania Iukos.
 
„Operatorii noştri economici intenţionează să se adreseze justiţiei, pentru a obţine sechestrarea activelor deţinute de aceste ţări, care au luat o asemenea decizie greşită”, a spus Lavrov.
 
Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că un răspuns potrivit la decizia ţărilor europene este reciprocitatea. „Este inevitabil, aşa trebuie de acţionat pe arena internaţională. Reciprocitatea poate fi atât pozitivă, cât şi negativă. În acest caz vom avea o reciprocitate negativă”, a subliniat Lavorv. Şeful diplomaţiei ruse speră că instanţele ruseşti vor permite îngheţarea activelor străine pe teritoriul Rusiei.
 
„Sper că tribunalul rus va hotărî să pună sechestru pe activele străine de pe teritoriul nostru, adică a acelor state, care procedează la fel cu noi”, a spus Lavrov. El a mai adăugat că Rusia insistă ca de sub sechestru să fie scoase, în primul rând, activele misiunilor diplomatice.
 
Executorii judecătoreşti din Franta au pus sechestru până şi birourile şi studioul canalului TV de propagandă Russia Today din Paris, scrie Forbes, citându-l pe Tim Osborne, şeful companiei Group Menatep Limited.

 „Potrivit informaţiilor mele, este vorba despre sechestru pe clădirea care găzduieşte postul de televiziune Russia Today din Paris" – a spus Osborne. El a adăugat că în capitala franceză sunt câteva clădiri care sunt deţinute de către Federaţia Rusă.
 
Redactorul-şef al RT, Margarita Simonian a declarat reporterilor că postul tv a avut grijă în prealabil să se pregăteasca pentru eventuale sechestre şi popriri şi „a luat măsuri care nu vor permite blocarea activitatii radio şi tv în Europa şi în alte zone". RIA „Novosti", informează că Parisul a îngheţat conturile din Franta ale „Rossia segodnia", care include Russia Today şi RIA „Novosti".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările