Zimbabwe permite vânătoarea a 500 de elefanţi pe cale de dispariţie, din cauza crizei turistice provocate de pandemie

Zimbabwe permite vânătoarea a 500 de elefanţi pe cale de dispariţie, din cauza crizei turistice provocate de pandemie

Elefantul din pădurea africană, precum şi cel din savană au fost declaraţi specii pe cale de dispariţi Foto: Arhivă

Zimbabwe va începe „în curând” să vândă drepturile de vânătoare pentru împuşcarea a până la 500 de elefanţi pe cale de dispariţie, din cauza scăderii veniturilor din turism, pe fondul pandemiei de coronavirus, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mâncăm ceea ce omorâm. Avem un buget de 25 de milioane de dolari pentru operaţiunile noastre, asigurat, parţial, din vânătoarea sportivă, dar ştiţi că turismul este ca şi mort din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat pentru CNN Tinashe Farawo, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de gestionare a parcurilor şi faunei sălbatice din Zimbabwe, transmite Libertatea.

Anunţul vine la doar câteva săptămâni după ce elefantul din pădurea africană, precum şi cel din savană au fost declaraţi specii pe cale de dispariţie. 
 
Vânătoarea de trofee nu asigură „conservarea” speciei
 
Simiso Mlevu, o purtătoare de cuvânt a Centrului pentru Guvernarea Resurselor Naturale, un grup care militează pentru protecţia mediului şi a drepturilor omului, a spus că decizia de a permite vânătoarea de elefanţi este „îngrozitoare”. 
 
„Condamnăm cu tărie vânătoarea de trofee – care agită animalele sălbatice şi escaladează conflictele dintre om şi faună. Este aproape sigur că familiile animalelor vânate se vor răzbuna pe săteni”, a spus aceasta. Ea a mai afirmat că vânătoarea de trofee nu asigură „conservarea” speciei, aşa cum susţine guvernul, ci „este motivată de lăcomie”. Mlevu afirmă că este nevoie de măsuri inovative pentru a îmbunătăţi turismul. 
 
Zimbabwe nu este singura ţară din regiune care permite vânătoarea de elefanţi contra cost. În decembrie, Namibia a scos la vânzare 170 de exemplare „de mare valoare”, motivând seceta şi creşterea populaţiei de elefanţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările