VIDEO Tragedie pe Tigru: Aproape 100 de morţi după scufundarea unui feribot în Irak. Imagini dramatice cu eforturile de salvare

VIDEO Tragedie pe Tigru: Aproape 100 de morţi după scufundarea unui feribot în Irak. Imagini dramatice cu eforturile de salvare

FOTO Twitter

Cel puţin 71 de persoane au murit în urma scufundării unui feribot în apele râului Tigru, în Irak. Tragedia a avut loc în apropiere de oraşul Mosul.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Numărul morţilor a crescut la 92. 

„Mama mea a supravieţuit ISIS ca să moară pe un feribot, la câteva sute de metri de mal“, a declarat un bărbat care şi-a pierdut mama în incident. 

În imaginile dramatice postate pe internet se vede cum oamenii din apă luptă contra curentului. De pe mal, tineri sar în apă pentru a încerca să salveze cât mai multe persoane. 

„Nici nu pot descrie scena. E o catastrofă“, a declarat un bărbat care a salvat o tânără de 20 de ani de la înec. 


Potrivit autorităţilor irakiene, cel puţin 71 de pasageri ai unui feribot au murit în apele fluviului Tigru după scufundarea navei.

 

Majoritatea victimelor sunt femei şi copii care nu ştiau să înoate, precizează agenţia de presă Reuters, care îl citează pe şeful Serviciului de Protecţie Civilă din Mosul.

Potrivit AFP, 19 copii şi-au pierdut viaţa în această tragedie.

Autorităţile au reuşit să salveze 55 de persoane.

Circa 200 de persoane se aflau la bordul navei, în condiţiile în care capacitatea ei este de circa 70 de pasageri şi membri ai personalului, scrie presa locală.

Tragedia s-a produs din cauza supraîncărcării vasului, dar şi în urma creşterii nivelului apelor Tigrului după deschiderea vanelor barajului din Mosul.

Feribotul a fost închiriat pentru sărbătorirea primei zile din noul an conform calendarului persan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: