VIDEO Iranul prezintă un nou tip de sistem antiaerian, Bavar-373, considerat de presa locală concurentul sistemului rus de tip S-300

VIDEO Iranul prezintă un nou tip de sistem antiaerian, Bavar-373, considerat de presa locală concurentul sistemului rus de tip S-300

FOTO Captura Irna

Iranul a prezentat joi un nou tip de rachetă mobilă sol-aer, în toiul unor tensiuni cu Statele Unite, relatează Reuters.

Racheta de tip Bavar-373 a fost prezentată în prezenţa preşedintelui iranian Hassan Rohani.
 
Ministrul iranian al Apărării Amir Hatami a precizat că acest sistem de rachetă este capabil să detecteze o ţintă situată la peste 300 de kilometri distanţă, să o ”ia în vizor” la 250 de kilometri şi să o distrugă la 200 de kilometri.
 
Presa iraniană prezintă acest sistem de rachetă de concepţie şi fabricaţie iraniană drept concurentul sistemului rus antiaerian de tip S-300.
 
Sistemul de rachetă a fost prezentat cu ocazia Zilei Industriei Naţionale iraniene a Apărării, într-o perioadă de tensiuni puternice între Iran şi Statele Unite la Golful Persic.
 
Iranul a doborât în iunie un avion american fără pilot (dronă) de spionaj de tip RQ-4 Global Hawk, aparţinând Marinei americane (US Navy).
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: