Varianta ,,dublu mutantă” este cauza numărului dramatic de cazuri din India

Varianta ,,dublu mutantă” este cauza numărului dramatic de cazuri din India

Cu toate acestea, experţii spun că numărul de infectări poate fi mult mai mare. FOTO: EPA-EFE

Creşterea dramatică a cazurilor de infectare cu Covid-19,  în India şi mai multe ţări, are legătură cu varianta indiană ,,dublu mutantă” B.1.617 a coronavirusului, deşi oficialii din Dehli au negat că această variantă a virusului are legătură cu majoritatea cazurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În opt state care înregistrează un număr mare de infectări cu Covid-19 au fost găsite probe secvenţiate care conţin varianta B.1.617, mai precis 3.500 de probe s-au dovedit mutante dintr-un total de aproximativ 13.000, transmite Digi24.

Un oficial al Centrului Naţional pentru Controlul Bolilor a spus totuşi că încă nu s-a reuşit stabilirea pe deplin a unei corelaţii între varianta dublu mutantă şi numărul mare de îmbolnăviri.

,,Faza a treia este inevitabilă, având în vedere nivelurile ridicate de virus circulant. Dar nu este clar în ce perioadă se va produce această fază a treia. Ar trebui să ne pregătim pentru noi valuri ", a spus Ministrul Sănătăţii din India,  într-un briefing.

Escaladarea numărului de cazuri a fost atribuită şi nerespectării de către populaţie a măsurilor anti-coronavirus, prin participarea masivă la mitinguri electorale şi la festivalul religios Kumbh Mela, unul dintre cele mai mari şi cele mai vechi ritualuri religioase din lume. 

India a înregistrat joi un nou record de infectări cu noul coronavirus, raportând 412.262 de cazuri în ultimele 24 de ore, trecând  pragul de 21 de milioane de cazuri de la începutul pandemiei, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii.

Doar 269 de milioane de oameni dintr-o populaţie de 1,4 miliarde au fost vaccinaţi cu ambele doze de vaccin şi aproximativ 128 de milioane au primit doar o singură doză.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările