Raid asupra locuinţei unui lider Al-Shebab din Somalia, efectuat de trupele speciale americane

Raid asupra locuinţei unui lider Al-Shebab din Somalia, efectuat de trupele speciale americane

O parte din membrii forţelor speciale americane. FOTO: BBC

Forţele speciale americane au realizat sâmbătă un raid, în Somalia, asupra locuinţei în care se afla unul dintre liderii grupului islamist Al-Shebab, potrivit declaraţiilor emise de reprezentanţii din administraţia de la Washington, citaţi de mass-media americană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, potrivit surselor media o echipă a trupelor speciale au efectuat acţiunea contra liderului Al-Shebab după ce acesta a fost reperat într-o vilă din oraşul Barawe.

În momentul de faţă există rapoarte contradictorii în legătură cu faptul dacă a fost ucis sau capturat.

New York Times şi NBC susţin că liderul Al-Shebab a fost capturat, dar cei de la The Times consideră că acesta a fost ucis într-un schimb de focuri, iar trupele americane au fost nevoite să se retragă înainte de a confirmarea eliminării acestuia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al grupării islamiste, Abdulaziz Abu Musab, operaţiunea a fost realizată în comun de către "britanici şi turci". El a adăugat că acest atac a "eşuat", reprezentantul Al-Shebab fiind citat de agenţia de ştiri Reuters.

„Raidul asupra vilei din Barawe a fost planificat de săptămâna trecută. Acesta a fost determinat de atacul de la Westgate” a declarat un reprezentant aş forţelor de securitate americane celor de la New York Times, cu condiţia anonimatului

Atacurile islamiştilor au dus la moartea a 67 de persoane în centrul comercial Westgate din Nairobi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările